resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 4104
    takımımıza transfer olduğu gün olan 31 ocak 2019 tarihinden itibaren çok etkili olamayacağını düşündüğüm süper lig gol krallığı zirvesindeki oyuncu idi kendisi. club brugge'a gittiği gün mahallede baklava dağıtmıştım. gel gör ki bu sene takımımızın oyun anlayışı değiştikten sonra benim de bir hayli fikirlerim değişti kendisine karşı. mbaye diagne'yi gelecek sezon için üç başlık altında inceleyebiliriz.

    1-) geçen yıl feghouli, onyekuru ve belhanda üçlüsünün ikinci yarıdaki performanslarını baz alırsak bu üçlünün kariyer maçlarını oynamaları henry'nin takımın en golcü ikinci oyuncu olması, feghouli'nin neredeyse tek başına şampiyonluğu getirebilecek üstün zeka oyun oynaması, belhanda'nın bu sene aldığı eleştirilerin e'sini bile almadan mükemmele yakın bir resital sunması %70 oranında mbaye diagne'ye kalan %30 luk kısım ise yeteneklerine bağlı idi. diagne'nin rakip ceza sahasında rakip stoperler ile boğuşması, orta sahaya koşup stoperleri peşine takıp iki kanatımıza alanlar açmasıyla maçları çözüyorduk. kanatların performansını yükseltecek ve aynı oyunu izleyecek isek mbaye diagne'nin gelip santrafor mevkisinden oynamasından yanayım.

    2-) 4-4-2 sistemine geçiş yaparsak ki elinde bunu oynayabilecek bir kadroya sahip hocamızın yine tercih edeceğini sanmıyorum bu sistemi. feghouli'nin kalması, emre kılınç, trezeguet ve bir kanat transferinin daha olduğunu düşünürsek 2019-2020 sezonu ikinci yarısında açtığımız orta sayısını devam ettirirsek diagne'nin 25 gol barajını rahat geçebileceğini düşünüyorum.

    3-) psikolojik olarak sorunlu, problemleri olan, kendini deli gibi yapan sözleşmeli oyuncumuz mbaye diagne'yi hocamız fatih terim karakterinden ötürü istemiyor ise diyecek söz yok. yine kendisini kiralar veyahut zarara girerek düşük bir miktara elimizden çıkartırız bu da tarihin en büyük kazığı olarak kulüp tarihimizde yerini alır.

    gomis ve diagne'nin çok koşmamasından rahatsız olan değerli hocamız fatih terim, 35 yaşındaki falcao'nun da çok koşamayacağını en başından itibaren bilmesi gerekti. elmander baros veya drogba burak tandemi oluşturmak istiyorsa üç yıldır yaptıkları transfer hatalarına devam edip ocak veya temmuz işareti yapmaması gerek gelecek sezon. ben diagne'nin sağlam bir yaz kampı geçirip tekrar parlatılıp satılmasından yanayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın