• 126
    jupp derwall'in 1993 yılında yazdığı türkiye anıları kitabından bir alıntı yapmak istedim, okuduğumda beni çok etkileyen bir cümle olmuştu:

    “ne yabancı insanlar vardır, ne de yabancı ülkeler. yalnızca başka insanlar ve başka ülkeler vardır.”

    reddit sitesinde galatasaray sayfasına aboneyim. new york'ta yaşayan bir amerika'lı birkaç gün önce şunu paylaşmış:

    https://gss.gs/04k.jpeg

    diyor ki "türkçe konuşamıyorum, galatasaray maçlarını ve haberlerini bein sports, bleacher report ve espn'den takip etmeye çalışıyorum. fakat youtube'daki videoların çoğu türkçe ve altyazıları yok. galatasaray'ın resmi mobil uygulaması da sadece türkçe. türk futbolunu takip edebileceğim ingilizce yayın yapan mobil uygulama ya da site önerilerinize açığım. şimdiden teşekkürler."

    şimdi bu yabancı arkadaş yabancı takım mı tutuyor? bu genç adam bizim renktaşımız yahu, 8bin km öteden cimboma sevdalanmış. istanbul'u ilk defa geçtiğimiz yıl ailesiyle birlikte tatil için ziyaret etmiş, sonra internette istanbul kulüplerinin tarihleriyle ilgili biraz araştırma yapmış ve galatasaray'ı takip etmeye, desteklemeye başlamış. yorumlarda istanbul'a tekrar gelip türk telekom arena stadyumunda maç izlemek istediğinden bahsetmiş.

    bu çocuk loser mı yani, ya da bizlerden daha mı az galatasaraylı? bana bir galatasaraylılık ölçer kargolayın da gidip test edeyim kendisini gerekirse. *

    sözün özü; bırakın tutan tutsun yahu. yıl olmuş 2020, yabancı kavramını zihinlerden çıkarmanın zamanı geldi de geçti bile...

    ben de takımların forma kültürlerine ilgi duyduğum için zaman zaman halı sahada liverpool, barcelona, atletico madrid, sao paulo vs. formalarımı giyiyorum. tabiki hiçbirini galatasaray'ı sevdiğim kadar sevmem mümkün değil ama galatasaray'a tapmam, bu takımlara sempati duymamı engellemiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın