resim
Mert Hakan Yandaş
Takım:Fenerbahçe
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 734
    uluslararası hukuka göre, 31 mayıs 2020de biten sözleşmesi nedeniyle 6 ay öncesinden yani 1 aralık 2019 tarihinden itibaren herhangi bir takım ile görüşme ve ön protokol yapma özgürlüğüne sahiptir. ancak yerel hukuka göre, tff düzenlemesi sözleşme bitim süresi gerçekleşmeden bir futbolcunun transfer görüşmesi yapma özgürlüğünü kulübünden alınan izne bağlamıştır. açılacak tazminat davası, öncelikle yerel mahkemelerde görüleceği için galatasarayın buradan herhangi tazminat kazanması mümkün değildir. tff türk futbolu üzerinde bir despotluktur. organizasyonu, kendi belirttiği kurallar çerçevesinde oyuncu ve oyunu korumaktan çok, yöneticileri ve tffyi korumak lehine yönetmektedir. organizasyona katılan takımların, yerel mahkeme ya da uluslararası alanda kendilerini yasal olarak şikayette bulunması kurallarla yasaklanmıştır. cezası ve yaptırımı mevcuttur. (bu yüzdendir ki yıllardır devam eden şike nedenli tsnin açtığı cas davasında, ligin şike nedenli yanlış tescili konuşulmaktadır, tff şikayet edilememiştir.)
    mert hakana geri dönersek, temyiz ve yargıtay sonrası konu uluslararası mahkemeye taşınırsa, ab üyesi olmasa da fifa'ya bağlı uefa ülkesi olması nedeniyle karar gs lehine olabilir ama bu süreçler toplansa 3-5 yıl.

    şahsi görüşüm: hiç bir şekilde bir dava açılmayacağı yönünde. şuan sadece mert hakanın, fb transferi nedeniyle, kamuoyu oluşturumu ve tepki azaltılması şeklinde olduğudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın