• 412
    2. golü yediğimiz anda kötü biteceği çok uzaktan bile belli olan lanet 90 dakika. maçın bitmesinin üzerinden 2 saat geçti ama hala hayal kırıklığımı yenemedim.

    maçla ilgili teknik taktik analizi yapmak hiç içimden gelmiyor. sadece diyeceğim o ki; 3-2'ye kadar gerçekten çok iyi pas oyunu oynadık. 10 kişi kalmamıza rağmen hiç telaş etmeden sakin sakin götürüyorduk. peki nereye kadar? ofsayt olduğu su götürmez bir gerçek olan yediğimiz 2. gole kadar. yani bu golde yan hakemin hiç var'a bırakmadan direk bayrak kaldırması gerekirdi. eğer bayrak kaldırıp var izlenseydi emin olun gol kararı vermek bu kadar basit olmazdı. bu haksız golden sonra takımız adına tam bir kaos ortamı oluştu. eksik kadro, 3 aylık ara nedeniyle kaybedilen fizik kuvvet ve tam o anlarda lazım olacak taraftar eksikliği nedeniyle her an gol yiyeceğiz diye bekledik. sonunda yine aynı trio devreye girdi ve hakemler-ne desem az kalacak evde rahat rahat söyledim ama buraya yazıp kimsenin gözüne kötü laflar sokmak istemem- 1 değil 2 tane gole direk katkı sundu. bakın iptal edilen golde 2 futbolcumuza sahanın her iki ucunda faul yapıldı. bu şahıs ise hiçbir şey olmamış gibi devam ettirdi ve golü yedik. peki bir hakem var'dan iptal edilecek golü neden verir? hayır neyi amaçladın? günahı video yardımcı hakeme mi dedin? s...ke s..ke iptal ettikten sonra benim gibi binlerce taraftarımız bu adamın işinin henüz bitmediğini biliyordu ve nitekim yanılmadık. bakın çok ciddi söylüyorum 6 saniye kuralı nedeniyle çift vuruş vermek ciddi ciddi nefret gerektirir. her maçta en az 5 defa olan doğal bir durum nedeniyle gözünde dolar işareti belirmiş gibi çift vuruş vermenin tarifini yazsam başım belaya girer. ben en iyisi nefret diyeyim ama bu kulübün yöneticilerinden istediğim alper ulusoy için lütfen araştırma yapsınlar. bu maçta yaptıkları öyle böyle kaderle oynamak değildi. 12 kişiye karşı 10 kişi oynadık desem abes olmaz. bu adam hakemlik kariyerinde kaç defa 6 saniye kuralı uygulamış olabilir? muhtemelen ilk defa. kaç defa zaman geçirmeye yönelik hareketten ilk defasında sarı kart vermiştir? ulan her şeyi geçtim maçın bitimine daha en az 1 dakika vardı nasıl hemen bitirdin. sen hata yapmadın alper ulusoy. yaptıklarına hata demek salaklık olur. sen bu maçta çok başka şeyler yaptın. iptal edeceğin bir golde bile fırsat aradın. hatalı penaltı olur, ofsayttan gol yedirmek olur veya haksız kırmızı kart olur... tüm bunlar 2 maçta bir olan şeyler. en fazla i..ne hakem der geçeriz. ama bir takıma gol yedirmek için elinden geleni ardına koymadan, bu kadar canhıraş çalışan biri hata yapmamıştır. bunun adı başka bir şey. haram zıkkım olsun bu kadar insanın hakkı sana. inşallah bu maçta yaptıkların yıllar sonra bile olsa incelenir de varsa bir puştluk çıkar ortaya.

    aslında tüm bunları boşuna yazdım. boşu boşuna elim yoruldu. benim de aklımda şu vardı: bu maçı kazansak ne olacaktı ki? sağolsun mocuishle de yazmış. geçen hafta da bu hafta da olanlar hiç normal şeyler değil. özellikle bugün olanlar yıllardır futbol izleyen biri için ne oluyor aq dedirten şeylerdi. rakip penaltıyı kaçırsa ve bugün kazansak bile haftaya yine aynı şeyler olacaktı. ve belki de olacak, hesapları bitmemiştir.

    hep hakem hep hakem demeyelim diyen arkadaşlara saygım sonsuz. ben de gördüm takımın son 20 dakikada nasıl oyundan düştüğünü. her atakta aha gol geldi diye diye elimiz terledi, 5 tane sigara içtik, 10 parmak tırnak yedik. hatta kalecimiz degaj yapsa alper ulusoy denen herif kalan 1 dakikayı da oynatır ve biz en az 2 pozisyon daha yerdik. selçuk neden girer, emin bayram neden oynamaz, belhanda 2 saniye bile bakmadan geri pas yapip gol yedirir, neden rakibin her atağı pozisyon ile biter? tüm bunları ben de sordum ve benim gibi hakem diyenler de sordu merak etmeyin. ama bunlar tamamen saha içi şeyler. yapılan hatalar klasik hakem hataları olsa vallahi de hakemin suçu demek utanç bile verirdi. yani o derece kötü oynadık ama sadece ve sadece şunu düşünün: bırakın rakibin iptal edilen penaltısını, ofsayttan attıkları golü ve iptal edilen gollerini (bırakın dediklerim de 3 gol yemişiz ama boşverin) şu hiçbir maçta uygulanmayan ve fazla da beklenilmeyen 6 saniye kuralı uygulanmasa bu kötü oyuna rağmen kazanmıştık. ha günü kurtarırdık derseniz eyvallah. ancak günü kurtarmak hocanın sorunudur, hakemin ve biz taraftarın değil. ilerleyen haftalarda takımın ivme yakalamayacağından emin olamayız. her maçı kendi içinde değerlendirmeli. evet hakem hakem demeyelim ama bu maçta olanlar hakem işi felan değildi. bu çok başka bir şeydi. kaç yıldır maç izlerim böyle art niyetli, maçın nevrini döndüren bir performans 5 defa izlememişimdir.

    lütfen kabullenmeyin ve 21 haziran 2020 akşamında olanları unutmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın