• 83
    gaziantep 5 savunma, 1 ön libero, 1 merkez orta saha, 2 kanat, 1 forvet ile sahaya çıkıyor. kısaca 5-2-2-1 şeklindeki bir düzenle. bütün alanları kapatıp kenan, güray ve kayode ile kontraya çıkmaya çalışacaklar. üzerimize gelmek, önde pres yapmak gibi bir düşünceleri yok çıkardıkları kadrodan anladığım kadarıyla. kanatta topla buluşturdugumuz oyuncuları 1 stoper, 1 bek ve 1 orta saha ile kapatmaya çalışacaklar. buralardan kaptıkları toplarlada hızlı hücüma çıkmaya çalışacaklar. bence bunları yapmaları bizim işimize gelecek.
    birincisi geçen haftaki ilk yarıdaki takım sadece kanattan gitmeyi düşünen bir takımdı. top kime gelirse gelsin ilk düşündükleri kanatta onyekuru ya da feguli ile topu buluşturmaktı. rakip rizede orta sahada seriye baskı yaparak hızlı top yapmamızı engelleyerek kanattaki oyuncularımızla topu düzgün bir şekilde buluşturmamızı engellemişti.fatih terim buna bir çözüm bulmuş bu hafta. kanat oyunu dışında bir opsiyon daha oluşturmuş. ömer bayram yerine emre akbabayı koyarak rakibi göbekten delebilme opsiyonu. emre akbabanın oynaması birinci artımız.
    ikincisi gaziantep'in sağ beki oğuz ceylan iyi bir oyuncu. muhtemelen onyekuruyu etkisiz hale getirecektir. fakat sol bekleri mehmet erdem uğurlu ligin en kötü beklerinden biri feguli ve mariano günlerinde olursa bu arkadaşın olduğu kanattan bize çok ekmek çıkar.
    üçüncüsü ise elimizde ahmet çalık gibi bir bomba var. bu bombanın patlaması için rakibin üzerimize gelmesi, önde pres yapması gerekir. gerçi ahmet çalık o kadar yetenekli ki rakibin üzerimize gelmesine gerek olmadan da o bombayı patlatabilir. takımın şuan ki formu düşük olduğu için önde pres yapan takımlar bu dönemde bize çok sorun çıkarabilir. rizenin ilk devrede yaptığı gibi. rakibin önde pres yapmıcak olmasıda üçüncü artımız olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın