• 659
    coronavirüs salgını sonrasında kalan 8 haftasının ilk haftası geçmiş futbol sezonu.

    ben burada bir el ile bir dizayn görüyorum coronavirüs sonrası ilk hafta maçlarında:

    12 haziran 2020 göztepe trabzonspor maçına bakalım:

    maçın yayıncı kuruluş tarafından verilen özeti: https://tr.beinsports.com/...rabzonspor-mac-ozeti

    trabzonspor'a verilen penaltıda aslında faulü yapan isim sörloth. top poko'nun önüne doğru açılıyor ve sörloth net bir şekilde topu alabilmek için poko'yu bozuyor. net bir şekilde sol ayağını poko'nun iki ayağının ortasına koyup oyuncuyu devirirken kendisi de devriliyor. pozisyonu net süzemeden çalınan bir penaltı ile göztepe maçtan tamamen koparılıyorken trabzonspor lehine hakem eli ile avantaj sağlanıyor.

    14 haziran 2020 ç.rizespor galatasaray maçına bakalım mı bilmiyorum, baksak hangi birisini yazacağız?

    mesela bir pozisyon var, falcao net bir şekilde dirsek yiyip düşüyor ve dirseği atan rizeli oyuncu da düşüyor. karar rize lehine serbest vuruş. çünkü dirsek nizami ama yere düşmek yasak futbolda yaşar kemal uğurlu'ya göre.

    var'a gidip pozisyonu defalarca izleyip havadan gelen topta yere yatmaya çalışan kalecinin pozisyonunda penaltıyı veremiyor. bak var'a gidiyor, izliyor. dönüyor ve karar devam. ama var'da topu izlemiyor. top nasıl geliyor, kalecinin açısına göre topa mı adama mı gittiğini kestirecek fizik bilgisine sahip değil.

    zaten adem büyük itirazdan nasıl atıldı 2. sarıdan ben anlamıyorum. sarı kartı gördükten sonra hakemin yüzüne doğru anasına söven futbolcular gördü gözler bu ligde. (misal caner erkin, izleyin herhangi bir sarı kart pozisyonunu garanti hakeme sövüyordur peşine)

    e muslera'nın sakatlandığı pozisyonda var'a göre 1.5 metreden fazla bir mesafe ile ofsaytı kaldırmayan erdinç sezertam? 1.5 metre be bilader, daha ne olsun bizim oyuncu orta saha çizgisindeyken rakip altı pas çizgisinde olsa mı net ofsayt olacak kaldırmanız için? 1.5 metre be 1.5 metre.

    moroziuk denilen arkadaşın en az 3 tane sarı kartlık faulünü gördüm ben maçı izlerken ki ikisi ilk yarıda. bakın moroziuk diyorum, adama kart çıkmadı! 3 sarı kartlık faul yaptı, birisinde bırak kart çıkmasını adamı uyarmadı bile.

    donk'un penaltı pozisyonu var kornerdeki topta. pozisyon net penaltı. rize'ye çalınandan daha ağır penaltı. bak rize penaltısında var'a gitse sarrachi'nin müdahalesini görecek ancak rizeli oyuncunun aklı başına gelip kendini yere bırakana kadar geçen 2-3 saniyeyi de fark edecek ve penaltıyı veremeyecek. rizeli oyuncu düşüşüyle aldı penaltıyı o pozisyonda.

    -

    bakın sadece 2 maçı inceledim. şampiyonluk yarışındaki iki takımın maçı. birisi hakkıyla öne geçmiş ancak devamında maçı koparmasını sağlayan hamle hakem eli ile geliyor. diğerinin rakibine 1 tane şüpheli penaltı verilmiş, 2 penaltısı verilmemiş, rakibine çıkması gereken bir kırmızı çıkmazken oyuncusu kırmızı ile atılmış.

    el insaf be kardeşim!

    buradan nihat özdemir de dahil tüm türkiye futbol federasyonuna açıkça sormak istediğim bir soru var, kim olursa olsun birisi cevap versin ben razıyım:

    bu iki maça bakarak kalan 8 haftayı dizayn ettiğiniz açık şekilde görünmekte iken, sezonu neden başlattınız abi? tescil etseydiniz trabzon şampiyon diyip oynatmasaydınız son 8 haftayı madem böyle. ne oldu, beinsports para kazanamazsak ödemeyiz diye mi tehdit etti? bundan mıydı bu karar? korkunuz bundan mı?

    çünkü belli siz lig sıralamasını kafanızda belirlemişsiniz, dün akşam çok net göründü bu. hatta senaryoyu da yazayım, trabzonu şampiyon yapacaksınız. hayırlı uğurlu olsun, yapın. 2. sırayı da başakşehir'e vereceksiniz çünkü cl'ye katılım payını birisinin pastadan kaldırması lazım, hazır istanbul'dan kaynak kesilmişken.

    e çok güzel abi. tamam yapmışsınız planı kendinize göre süper işçilik mideniz kaldırıyorsa. tamam da neden oynatıyorsunuz ligi? oldu olacak çıksaydınız televizyona deseydiniz "trabzon şampiyon, başakşehir ikinci, sivas üçüncü ..." sayıp kapatsaydınız sezonu? ne olurdu gökten bu sefer meteor mu düşerdi riva'daki kiralık federasyon binasına?

    ya da napalım, biz de hasan kartal gibi her maçtan sonra çıkıp "hakemi vururdum, silahım nerede benim?" falan diye bağırıp her maçtan önce de "bizim intikam maçımız şöyle yapacağız böyle yapacağız" diye herkesi baskı altına mı alalım? çünkü belli ki hasan kartal çıkıp bağırınca, ahmet ağaoğlu çıkıp bağırınca onları dinliyorsunuz.

    bir lafım da yönetime (başkan mustafa cengiz'i tenzih ederim burada adam canıyla uğraşıyor) abi siz ne yapıyorsunuz tam olarak?

    yaşar kemal uğurlu 7 kere maçımızı yönetmiş, galibiyet 0 (sıfır). biz 3 kırmızı görmüşüz bu 7 maçta, rakipler 0 (sıfır). dün akşamki yaşananlar ortada allah aşkına biriniz açıklasın bana ne yapıyorsunuz abi? ne yapıyorsunuz lan kafayı yedirtmeyin bize?! plaket mi veriyordunuz yine hasan kartal'a da umrunuzda olmadı? maç sonunda çıkıp da iki kelime edemeyecek yönetici istemiyorum artık bilader ben! başlarım böyle işe!

    evet, takıma da gelecek olursak, dönmemişiz abi coronavirüs arasından. dönmemişiz. futbolcu - teknik heyet - yönetim - taraftar dönmemişiz abi kimse kusura bakmasın. ama takım ne kadar kötü olursa olsun, maç hakem hataları ile bir taraftan alınıp diğer tarafa verilmiş, burada takımı konuşmak ne kadar doğru? hakem %100 zaten olmaz bizde de %60 doğrulukta bir maç yönetse, kaybetsek bu takımı en ağır ben eleştirirdim. ama hakemin yönettiği maç doğru değil. %1 bile desen değil, hakemin doğru tek düdüğü yok. maçın başlama düdüğünün bile şaibeli olduğu bir maçtan sonra biz takımı mı konuşalım şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz?

    bak, dönmemişiz coronavirüs arasından. taraftar olarak da dönmemişiz. önce taraftarın dönüp tepkisini dillendirmesi lazım. ama takıma mı federasyona mı hakeme mi ona bir bakalım öncelikle isterseniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın