• 70
    ilgili entry'i taşlama konusunda videosunda sonuna kadar haklı olan spor yorumcusu ve gs sözlük yazarı.

    istatistik verirken optacan verileri kullanmak iyi güzel hoş da sahayı izlemedikten sonra, oyuncunun kimlerle hangi şartlarda oynadığını bilmedikten veya bunu yorumlayamadıktan sonra bomboş kalıyor bu veriler.

    öncelikle kimse vedat muriqi'e 40-50 milyon eder demiyor zaten cenk'in 23 milyon piyasası olan bir ligde ondan daha kalifiyeli özellikleri olan bir futbolcu pekala daha yüksel bedele satılabilir diyor ve haklı. cenk'in piyasa yaptığı şampiyonlar ligi'ni muriqi'nin şu ana kadar görmemesi futbolcunun suçu değil. bu adam giresun'da parlayıp gençlerbirliği'ne geldiğinde ilk sezon gayet iyi performans verdi. çıkış yapması beklenen sezonda ise o zamanın teknik direktörü ümit özat tarafından adam akıllı kullanılmadı bile ve yedeğe oturtuldu sonra da devre arası gönderildi. sonraki sezon ise rize'de kariyerinin en iyi performansını verdi ve fenerbahçe'ye transferini yaptı. fenerbahçe'ye transferini yaptığı sezonun ilk yarısında sürekli değişken fenerbahçe orta 3'lüsünün önünde gayet iyi performans verdi bunların üstüne de milli takımda performans verince piyasa yapmış oldu yani oyuncunun ivmeli bir kariyer çıkışı var ve dolayısıyla piyasa yaptı, bunu da böyle okumak gerekiyor. fenerbahçe'de ne zaman kruse ve rodrigues'in farklı zamanlarda sakatlığı, ersun yanal'ın sürekli orta saha ile oynamaya devam etmesi, saha dışı muhabbetler işin içine girince oyuncu haliyle düştü. oyuncunun skor bâbında kıyaslandığı falcao'nun, sakatlıktan döndükten sonra arkasındaki, sağındaki, solundaki 5'li hemen hemen hiç bozulmadı ve istikrar yakaladı, bu kadar. yoksa 7 milyonluk süperstarımızın da 9 maçta 1 golü var ilk yarı*

    vedat muriqi premier lig yapar mı bilmiyorum ancak sürekli 11 oynayabileceği bir takımda, ciddi bir sakatlık yaşamadığı müddetçe, cenk'in şu ana kadar gösterdiği performanstan daha fazlasını vereceğine eminim. çünkü fiziksel olarak kendisine daha uygun. mesela enes ünal yetenek tavanı olarak bu ikisinden de yüksek bir oyuncuydu nitekim adamı manchester city transfer etti. şampiyonluk adayı manchester city yanlış anlaşılmasın! ama antrenmanlarda bile o fiziksel yeterliliği, sertliği kaldıramadı ve önce kiralık yollandı, kiralık yollandığı takımlarda başarılı oldu ve sonra satıldı. bu ligde başarılı olabilmek için önce fiziksel olarak kuvvetli olmak gerekiyor ve vedat'ın ingilteredeki piyasasını da belirleyen şey bence bu. optacan'dan alınan kişisel pas istatistiği daha geride kalıyordur.

    nor:enzo crivelli de tam bizim kalemimiz topçu keşke bir şekilde takıma katabilsek :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın