• 648
    galatasaray spor klübünün süreklilik ve istikrar sağlayamadığı bir alandır. burada bir çok model var avrupada örnek alınabilecek hadi avrupaya gitmedin bunu türkiye'de uygulayan ve avrupa'nın top level takımlarına oyuncular göndern bir altınordu gerçeği var. altınordu dünkü klüpken 100 yıllık çınar galatasarayın bu konuda anlamsız işler yapmasını kafam almıyor.

    altyapı anlamındaki yetersizliğimizin 3 nedeni olabilir,

    1.) klüp başkanları taraftarın gönlünü kazanmak adına bekleyip hit kaybetmek istemiyor ve altyapıya harcayacağı zaman ve kaynağı falcao gibi starlara harcıyor.

    2.) altyapı teknik ekibi hem oyuncu bulma, hem de oyuncu yetiştirme anlamında yetersiz. yönetim de bu anlamda nasıl bir yol izleneceğini bilmiyor.

    3.) yine klüp başkanları transfer ücretlerinden para tırtıklamak adına yüksek bonservisli oyuncu transferlerine para ve kaynak ayırıyorlar. bu olasılığın bizim camiamızda olmadığını var saymak istiyorum.

    tüm bu altyapı eksikliklerine ek olarak galatasaray scout ekibi de oldukça yetersiz kalıyor. hadi yetiştiremedin bari gözün açık olsun. elalemin alt yapısından çıkıp avrupa'nın gözde takımlarına giden çağlarlar, merihler, zekiler... hepsi ülkemizde oynarken biz ne yetenek fakirlerine ne paralar verdik. düşündükçe deli oluyor insan.

    naçizane demem o ki, galatasaray'ın fatih hoca gibi bir değeri varken bu işe ciddi anlamda el atması ve yatırım yapması lazım. belki yeni bir anlayış, yeni bir ekip, bir pilot takım, daha bilimsel yaklaşımlar ... bunların derinlemesine ele alınması kanaatindeyim. yoksa demoklesi'in kılıcı gibi ffp daha çok duracak tepemizde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın