• 1
    farklı bir kavramdır iyi futbolcu ile ayırt edilmesi gerekendir. örneğin bülent korkmaz iyi futbolculdan ziyade büyük futbolcudur. sahada olması gereken bir futbolcudur, yetenek olarak pek çok stoperden geride olabilir ama muhteşem bir çalışkanlık ve hırsa sahiptir. sahada o olunca diğer 10 kişinin extra performans verme ihtimali çok yüksektir. yeteneklerinden önce kendisine saygı duyulur. iyi futbolcu ise yalnızca iyi futbolcudur. örneğin burak yılmaz sadece iyi bir futbolcudur. pek çok iyi futbolcu gelmiş geçmiştir ancak büyük futbolcuların tadı her zaman damakta kalmıştır.
    bir başka örnek ise günümüzün efsane teknik direktörü fatih terim iyi futbolcudan ziyade büyük futbolcudur. takımının 21 yaşında kaptanlığını almıştır. milli takımda da erken yaşta kaptanlığı almıştır. kendisinden yaşça büyükler bunu talep edip onaylamışlardır. 21 yaşında ve daha 2 senedir galatasaray'da olmasına rağmen bu ünvana layık görülmüştür.
    avrupadan örnek ise carles puyoldur. pek çok spor adamı ve sporsever tarafından avrupa kulüpler tarihinin en iyi kaptanı olduğu söylenir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın