• 27
    maviye karşı kırmızı mottosuna dayanarak san siro‘dur.

    tarih barından statları yıkan her dozerin...

    --- alıntı ---

    yıkılan her stadla birlikte geçmişte sponsorların, arap ve rus sermayesinin henüz mahvetmediği tertemiz yılların anıları da birer birer siniliyor. san siro 1990 dünya kupası için modernize edildiğinde en az 50 yıl 1. sınıf bir stad olarak hizmet verecek şekilde tasarlamıştı oysa.

    bugün yıkılma sebebi de eskimesi ya da demode olması değil. bana göre halen dünyanın en iyi futbol stadyumlarından biri ancak modern futbolun ‘para basan’ kalıbına uygun bulunmuyor, çünkü milyon dolar eden locaları yok.

    tribünde koreografi yapmak için eşsiz, katlar arası dijital reklam panoları ile gasp edilmediği için de set pankart asmak için kusursuz bir staddı burası.

    1990 dünya kupası için modernize edilen 3. katın dik eğimi ve çatı ile olan uyumu sayesinde burada yaşanan ambiansı başka bir stadda bulmak çok güç. ancak stadı yıkma kararı alan zihniyetin böyle bir kaygısı olmadığı için malesef umrunda bile değil bu durum.

    san siro yıkıldıktan sonra tornadan çıkmış gibi birbirinin aynısı olan, hiçbir karakteristik özelliği bulunmayan; yüksek çözünürlüklü dijital reklam panolarıyla ve zeminin güneş görmesine engel olan kaba çatısıyla arena tipi ruhsuz stadlardan biri yapılacak milano’ya.

    böyle bir stadı feda etmek yerine ince birkaç dokunuşla uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanmaya devam etmek mümkündü ancak modern futbol belki de en son mevziyi ele geçirmiş oldu bu sayede. bence kahrolmamak elde değil, keyif alabilenler varsa kendilerine hayırlı olsun.

    --- alıntı ---

    http://gss.gs/Cemturktekinsansiro
App Store'dan indirin Google Play'den alın