• 376
    https://www.anadoluefessk.org/...-kulubu-aciklamasi-1

    türkiye basketbol federasyonunun beyaz sezon* kararı sonrası gayet naif bir şekilde "emek", "lider" ve "yatırım" mesajını vermiş olan kulüp.

    pandemi sürecinde her fırsatta dile getirdikleri bir şey vardı, "biz hakkımız olanı sahada kazanmalıyız, beyaz sezon ihtimaline karşıyız fakat ligin devam edemeyeceği kesinleşirse şampiyon olarak tescil edilmek isteriz" şeklinde. bu durumda istekleri en çok dikkate alınması gereken organizasyonlar anadolu efes'le pınar karşıyaka'ydı, muhtemelen (?) kale bile alınmadılar. en kötü senaryoda dahi anadolu efes'le pınar karşıyaka tek maçlık bir finalde kapıştırılır ve bir şekilde sarf edilen* emekler ödüllendirilirdi. tbf kolaya kaçtı, tabii lider fenerbahçe beko olmayınca kararı almak da o biçim kolay oldu, bence.

    euroleague sezonunun çok kritik bir dönemecine girilmeden önce vasilije micic'i kaybetmek pahasına sırp guard'ı 5 ocak 2020 karşıyaka anadolu efes basketbol maçında sahaya sürdüler. işin ucunda liderlik vardı ve bu ilerisi için playoff'ta saha avantajı anlamına geliyordu. takım maçı shane larkin'le kazandı ama vasa'yı sakatlığa kurban verdi (bileğindeki sıkıntı nüksetti), oyuncudan euroleague'in en kritik süreçlerinden birinde faydalanılamadı. tbf bu gibi fedakarlıkları ödüllendirmeliydi, tarihi silmemeliydi. bence müthiş kere müthiş bir heves kırıcı hamle oldu, yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın