• 32
    olmazsa olmazdır.

    bu taraftar modeline neredeyse 180 derece zıt bir kafada olmakla beraber*, bu taraftar modelinin bilhassa futbol için hunharca elzem olduğuna inanıyorum. materyalist taraftarla birlikte aynı ortamda reaksiyona sokulduğunda oluşan ürün temelde verimi o biçim yüksek bir üründür. önemli olan, ürünün kalite kontrolünü yapacak olan yöneticilerin muhakeme yeteneğidir. direksiyonu ne zaman romantizm yönüne kıracağını ve/veya hangi kavşakta materyalizm tarafına sapacağını bilen yönetici kulübünü muasır kulüpler seviyesine çeker, çekecektir.

    romantik taraftar aşık olmaktır, histir, yürektir; materyalist taraftar beyindir, hesap kitaptır, mantıktır. yin ile yang balansı misali çoğu zaman iç içe bulunsalar da yine çoğu zaman bir taraf daima ağır basar.

    20 yıl kadar evvel erdek/balıkesir sahildeki seyyar dövmecilerin birinde koluma hint kınasıyla yin yang dövmesi yaptırmıştım şöyle ufağından. dövmeyi yapan hippi görünümlü serkeş abi, "bu dövme 'her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde bir iyilik vardır' manasını taşıyor" dediğinde devasa çaplı bir aydınlanma yaşamış idim. romantik taraftarla materyalist taraftarın dengesini tam olarak buna benzetiyorum. amma edebiyat kastım ama be! can sıkıntısı ağalar, idare edeceksiniz artık. :(

    hayattaysan ve iyi bir insansan ömrün bol olsun dövmeci abi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın