resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 9610
    dünyanın şu an geçirdiği bu zor dönemde belki tartışılacak bir konu değil ama açıkçası başlıkta bugünkü entry'leri görünce şok oldum.
    sanırım bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. şöyle ki hamza hamzaoğlu'nun 2015-2016 senesindeki performansı(?) üzerinden tartışma yaşanıyor da 2014-2015 performansı da konuşulmaya açıktır. o dönemden yaklaşık 5-6 sene geçmiş belki de bu sebepten dolayı insanlar sadece 3 kupa kazanan teknik direktör diye hatırlıyor.

    öncelikle o seneyi biraz hatırlayalım. prandelli gelmişti avrupa'da rezil olmuştuk. bütün takımlardan 4 yiyorduk. 2011-2012 senesinde kurulmaya başlanan efsane kadronun artık son demlerindeydik ve geçen sezon da şampiyonluğu fenerbahçe'ye kaptırmıştık. prandelli döneminde çok kötü bir başlangıç yaptık sonrasında ünal aysal'ın da istifası ile tam bir kaos havasındaydık. duygun yarsuvat geçici başkan olarak seçildi ve sonrasında da eski oyuncularımızdan ve fatih terim'in bir dönem milli takımda yardımcılığını yapmış olan hamza hamzaoğlu en doğru aday olarak gösterilmişti ki bence o dönem onun getirilmesi doğru bir karardı. akhisar'da önemli işler başarmıştı.
    hamza hamzaoğlu geldikten sonra zaten avrupa'da havlu atmıştık. sadece lig ve kupada yoluna devam edecektik ve hamza hamzaoğlu geldikten sonra takım üstündeki ölü toprağını attı, eyvallah.
    bariz bir şekilde oyuncuların sevmediği ve değişik taktik(?) anlayışlarına sahip prandelli'den sonra hamza hamzaoğlu gibi oyunculara gerekli özgürlüğü veren takım içerisinde sinerjiyi arttıran bir teknik direktör sonrası takımda düzelmeler başladı. eyvallah.

    ama sizlere soruyorum kaçınız o dönemi gerçekten iyi hatırlıyorsunuz? ben açıkçası o trajikomik dönemi gayet iyi hatırlıyorum. şu an övülen bu harika takımın nasıl zor bela şampiyon olduğu ve aynı zamanda rakiplerin beceriksizliği (fener'de ilk kez teknik direktörlük deneyimi yaşayan ismail kartal ve loser'lığı dünya üzerinde nam salmış olan, romantiklerin sevdiği slaven bilic beşiktaş'taydı) hala akıllardadır.

    hatırlatayım arkadaşlar galatasaray o dönem de top falan oynamıyordu. bunun ilk olarak en büyük ispatının 3 kupa kazandığımız bu senede 2014-2015'te yılın futbolcusu kim seçilmiş ona bakmak lazımdır. ben size hatırlatayım.
    (bkz: fernando muslera)
    bu da 2014-2015'te fernando muslera'nın performansını hatırlamanızı sağlayacak olan bir klip
    https://www.youtube.com/watch?v=R7RLwc26i5c

    sizi bilmiyorum da bir takımın harikulade performans(?) sergilediği sezonda yılın futbolcusu takımın kalecisi oluyorsa bu işte bir terslik vardır.

    kazandığımız tüm maçları kaza bela işkence içerisinde kazandığımız da unutuluyor sanırsam.
    https://onbirim.com/...tur/2014-2015-sezonu
    buradan 1 aralık 2014 sonrası maçların skorlarına bakabilirsiniz. (hamza hamzaoğlu'nun görev süresi başlaması)
    yendiğimiz maçların çoğunu tek farkla kazandık arkadaşlar güç bela... açıkçası üşeniyorum da kaç gol son dakikalarda atılmış isteyen bakabilir verdiğim linkten.

    iyi oynadık diyebileceğimiz 2-3 tane maç hatırlıyorum. keza eğer fenerbahçe ile aynı puanda bitirsek ikili averajda fenerbahçe şampiyon olacaktı. o sene şampiyon olmamızın en büyük sebebi beşiktaş maçlarıdır. içeride dışarıda stadsız beşiktaş'ı mağlup etmeyi başarmıştık çok şükür de şampiyon olabildik.

    keza 3 kupalı teknik direktörümüzün kazandığı 2. kupa olan türkiye kupası maçlarına da bakalım isterseniz.
    gruplardan başlamıştık. grubumuzdaki takımlar ise

    balçova yaşamspor
    eskişehir
    amedspor'du.

    bu arada amedspor ve eskişehir'e birer kere yenildik. 12 puanla eskişehir'le aynı puanı alarak lider olarak çıktık.

    sonrasında rakiplerimiz
    konyaspor(tek maç) (son 16) 4-1
    manisaspor (iki maç) (çeyrek final) 4-0 1-1
    sivasspor ( iki maç) (yarı final) 4-1 1-2
    bursaspor (tek maç) (final) 3-2

    bu kadar güçlü rakipler arasında harika performansımızla(?) türkiye kupasını kazanmasını bildik.

    final maçında maalesef detaylı raporunu ve detaylı özetini bulamadım. ama o maçta ne kadar zorlandığımızı hatırlayan hatırlar.

    bakın çok detaya inmeden bile bu kadar övülen senenin aslında bir ilüzyon olduğunu belirtecek kadar yazdığımı düşünüyorum.
    o sene şampiyon olmamızdaki en büyük etkenler
    fernando muslera
    rakiplerin beceriksizliği
    dir.

    sneijder, yasin, burak ve selçuk'un performasları da hamza hocayla beraber yükselmiştir ve şampiyonluğumuzda etkili olmuştur.

    bakın burada hamza hamzaoğlu'na yine bir şey demiyorum. sağ olsun güzel hatıralar bıraktı o kadar kötü sene bile 3 kupayla bitirmemizde emeği var. sağ olsun.

    ama 3 kupa aldık hamza'yı boşuna astık falan lütfen kimse demesin. insanlar unutabilir ama tarih unutmaz. gördüğünüz üzere 2. sezonundan bahsetmedim bile...
    arife tarif gerekmez. başarısız olacağı belliydi 2 kupa gazıyla sözleşmesine popülist bir şekilde devam edildi.

    emeklerin için teşekkür ederiz sayın hamza hamzaoğlu. seni bir daha bu takımın başında mümkünse görmeyelim. hayat boyunca şans yanında olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın