• 3
    coronavirus nedeniyle süper lig'in ertelenmesi sonrası cemil usta sezonunun akıbetine dair ortaya çıkan senaryolardan biri. programın sarkarak/sıkıştırılarak ligin devamı ve playoff gibi seçeneklerin ardından son çare gibidir. covid-19 salgını ve tehdidinin temmuz-ağustos dönemine kadar devam edip kontrol altına alınması ve takvime ufak bir sarkmayla 2020-2021 sezonunun başlatılması durumu ortaya çıkarsa gündeme gelecektir muhtemelen. ağustos başında hayat normale dönüp eylül ortası-ekim gibi liglerin/organizasyonların başlamasına karar verilirse ligin havada kalmaması için bu şekilde bir karar belki düşünülebilir.

    bu noktada da ödüle ve kupaya ilişkin farklı bir durum ortaya konacaktır. belki de sıralamanın kabul edilmesi ancak şampiyonluğun sayılmaması gibi bir karar çıkabilecektir. ancak her ne kadar konum gereği ligin üst tarafını düşünsek de ligin alt tarafındaki takımlar için de dramatik bir çözüm olacaktır bu. zira ligden düştüğü anda batmasa bile batmış kadar olacak çok takımlar var. bu yüzden pek de tercih edilen bir çözüm önerisi olmayacaktır.

    sezonun kalan 8 haftalık programını 4 haftada oynamak mümkündür ve kuvvetle muhtemel federasyon bu 4 haftalık boşluğu, tabi ki sağlık faktörünü düşünerek, sonuna kadar zorlayacaktır. eğer ki 2-3 hafta gibi bir boşluk mümkün olabilirse playoff tarzı bir karar çıkacaktır. ancak ve ancak geçmiş sezonu bi şekilde bağlayın, doğrudan yeni sezona geçelim gibi bir zaman durumu olursa ki tüm bu 3 ihtimal de uefa'nın alacağı karara bağlı olacaktır, belki gündeme gelebilir.

    ancak bu durumda da kimsenin öyle kupa hayali falan kurmaması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın