• 18
    covid-19 yüzünden durumların çok karışık olduğu ülke.

    şoyle ki; romence ve italyanca birbirine çok benzeyen diller olduğu için, romenler'in ekseriyeti hem çalışmak, hem de turistik amaçlarla ilk olarak italya'yı tercih ediyor.

    tabi italya'da da bu virus olayı patlak verdiği anda hepsi apar topar romanya'ya dönüyor. ama tadımız kaçmasın diye kimseye söylemiyorlar italya'dan geldiklerini. konu komşu şikayet ediyor da öyle ayyuka çıkıyor ve ilk vakalar tespit ediliyor.

    ayrıca bilinçsiz ve gerizekalı da bir toplumdur (sözüm meclisten dışarı)...

    iki örnek vereyim hemen;

    1. okullar tatil ediliyor. bu aklı kıt millet çoluk çömbelek toplanıp parklara ve avm'lere doluşuyor. bakanlık tekrar açıklama yapmak zorunda kalıyor; "be gerizekalilar, çocukları parka götürün diye okulları tatil etmiş olabilir miyiz? oturun evde oturduğunuz yere", diye.

    2. emekli bir polis memuru abimiz, genç manitasini alıp italya'ya gidiyor. e tabi hanım evde beklediği için italya'ya gittim demiyor. seminer filan ayağına şehir dışındaydım diyor. italya'dan kaptığı gibi covid-19 virüsünü getiriyor. ama diyor ki, ben şimdi eve kapanirsam hanim anlayacak. gidiyor emniyet müdürlüğüne eski arkadaşlarını ziyarete. evde tabi hanima da bulastirmis bi kere. karisi patent enstitüsünde çalışıyor. oğlu bakanlık binasının kantinini işletiyor. manitasi da bir hastanede hemşire mi ne. velhasil; emniyet müdürlüğü, hastane, bakanlık binasi ve patent enstitüsü kapatılıyor. ve bu dört kurumun bütün çalışanları karantina altına alınıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın