• 748
    27 şubat 2020'yi ertesi gününe bağlayan gecenin devamında şehit sayısının "vali" tarafından 29 olarak açıklandığı canım ülkem...

    herkes savaş istiyor ama kimse savaşmak istemiyor. bugünü, bu geceyi yaratan savaş çığırtkanları daha yüksek sesle savaş isterken savaşa hayır diyenler emniyetin başlattığı soruşturmaların öznesi oluyor.

    bugün rusya'nın yaptığı saldırı kabul edin yahut etmeyin ama konvansiyonel bir savaşın ilk hamlesidir. muhtemelen kısa süre içerisinde de resmi olarak açıklanacağı gibi rusya ile savaşa girmiş durumdayız. bizi bu duruma sokanlar sokmamış gibi davranıyor, tezkereye evet diyenler topu başkalarına atıyor, savaş çığırtkanları savaş istiyor...

    rusya'yla savaşa girenler avrupa kapılarını mültecilere açıyor. rusya'yla savaşın eşiğindeyken en ufak yardımına ihtiyaç duyacağı avrupa'yı kendine, hem de bu gece düşman ediyor bazıları. buradan iki anlam çıkar; ya yalnız kalacağız ya da o görüşmeler zaten yapıldı, yalnız kaldık ve o yüzden kapılar açıldı.

    29 ailenin kucağına ateş düştü bu gece. şehidin helvası kendi ocağında pişmeyenler o helvayı tatlı bir şey sanıyor. herkes savaş istiyor ama kimse savaşmak istemiyor. olan bu ülkenin öz evlatlarına oluyor. oldu, olacak... evlatlarını öldükten sonra hatırlıyor bu ülke, öldükten sonra bu vatanın evladı ilan ediyor o güzel insanları... ben bu ülkenin evladı olmak istemiyorum, ben ölmek istemiyorum. kimse de istemiyor. hangi anne ister evladının cansız bedenini kucağına almayı? hangi baba ister oğlunun ondan önce toprağa girmesini?

    suriye'de barışı sağlamaksa cidden niyetiniz, bunun yolu o bölgeden çekilmektir. barışı savaşarak getiremezsiniz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın