resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4724
    sakatlık sorunları olmasa takıma gayet faydalı bir santrfor.

    her ne kadar 30'u geçkin, kariyerinin son demlerine gelmiş futbolcu transferlerine genel olarak sıcak bakmasam da, bence bizim gibi liglerde her takımın 2 - 3 tane bu şekilde oyuncu bulundurması gerektiğini düşünüyorum.

    zira, sadece genç ve ileriye yatırım amaçlı transferler yapmak takım iskeleti oluşturmanıza engel oluyor. günümüz scout sisteminde yetenekli ve genç oyuncuların fark edilmesi artık bir - iki ayı bulmuyor (bkz. ozan kabak)

    bu şekilde parlayan genç bir oyuncuyu elde tutmanız neredeyse imkansız. sadece yarım sezonu iyi bir şekilde tamamlaması halinde bile devre arasında rahatlıkla avrupa'ya gidebiliyor. dolayısıyla bu sirkülasyonda takım omurgası oluşturmanız mümkün değil.

    dolayısıyla burada iş olgun yerli - yabancı oyunculara düşüyor. özellikle falcao gibi şöhretli, kaliteli ayaklar türkiye'ye gelip en az 3 - 4 sezon boyunca katkı yapabilirse bu oldukça tatmin edici sonuçlar sağlıyor. sonrasında bu oyuncuları satıp bonservis alma beklentisine girmeye gerek yok diye düşünüyorum açıkçası.

    mesela 80'ler galatasaray'ında prekazi ve simovic gibi kaliteli ve olgun yabancı futbolcular hem senelerce kulübe başarılı şekilde hizmet etmiş hem de takım omurgasında önemli parçaları oluşturmuşlardır.

    aynı şekilde 90'lar ortasında başlayan başarılı dönemde kulübümüz hagi, popescu ve taffarel gibi hem uluslar arası alanda şöhretli, hem kaliteli isimlerle takımın iskeletini oluşturmuştur. bu gibi isimlerin de 30'lu yaşlardan önce türkiye'ye gelmesini beklemek, gelse dahi senelerce burada oynamasını umut etmek safdillik olur.

    yine sneijder ve drogba örneği hafızalarımızda çok taze.

    velhasıl, 30'lu yaşların üzerinde şöhretli ve kaliteli 1 - 2 ismin her daim takımda bulunmasını isterim. ancak, bu transferler yapılırken tabii ki iyice araştırılmalıdır. zira van persie v.b örneklerde olduğu gibi bu tip oyuncuların yeterli azim ve istek göstermeden, emekli olmadan önce son voliyi vurma hesaplarıyla ülkemize gelme ihtimali de azımsanmamalı.

    falcao'nun sakatlık sorunlarını tam olarak atlatması halinde birinci örnekte verdiğim isimler gibi, en az 2 - 3 sene verimli bir şekilde kulübe hizmet edeceğini, kulübümüzün itibarına ve başarılarına katkı sağlayacağına inancım tam. zira sahada oynarken ne kadar tutkulu ve azimli olduğunu hepimiz görüyoruz. saydığım kazanımları elde edebilirsek, kendisinden bonservis kazanamamak hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın