• 195
    yanlış yorumlanan beste; yani bence öyle. şu günlerde 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı'ndan sonra fenerbahçe taraftarının açtığı seni de seni seveni de sevmiyoruz pankartını eleştiren galatasaray taraftarına karşı bir kontra aracı olarak kullanılmakta ve, "bizi eleştiriyorsunuz ama siz de seni sevmeyen ölsün deyip biz ölelim istiyorsunuz," gibi bir mantıkla bizlere sunulmakta. ancak burada sanki bestenin taşıdığı asıl anlam biraz yanlış anlaşılıyor gibi.
    önce şarkının orijinal haline ait sözlerden birkaçına bakalım:

    "güzel diye sana denir
    senin her kahrın çekilir
    candan bile geçilir
    seni sevmeyen ölsün

    her şey yalan gerçek sensin
    gelirse dert senden gelsin
    sen yaşama hevesimsin
    seni sevmeyen ölsün"

    buradan benim çıkardığım anlam şu şekilde: şarkının söylendiği kişi çok alımlı, güzel, uğruna her şeye katlanılabilecek biri. söyleyen kişi de eğer onu sevmezse kendisinin ölmesini diliyor; yani seni sevmezsem ben öleyim diyor. bu özellikleri sıralayıp da bütün dünya erkekleri olarak seni sevelim, seni sevmeyen her birimiz ölsün gibi dünyayı toplu bir kıyıma götürebilecek* bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum. hem zaten öyle bir şey kastediliyor olsa bu biraz pezevenklik veya gavatlık olur.*

    şimdi bizlerce söylenen versiyonuna bakalım:

    "tribünlerde coşacaksın,
    kupaları alacaksın!
    sen şampiyon olacaksın!
    seni sevmeyen ölsün, ölsün!

    on dört senelik bu çile,
    bitsin artık bu sene!
    sen şampiyon olacaksın
    seni sevmeyen ölsün, ölsün!"

    buradan çıkardığım anlam ise taraftarın, "sen on dört sene şampiyon olamamışsın, varsın olmasın, elbet bir gün şampiyon da olursun, kupaları da alırsın. başarılı olamadın diye seni sevmezsem, sana olan sevgimden vazgeçersem ben öleyim," gibi sadece galatasaray taraftarının amel defterinin kapanmasını ilgilendiren bir mesaj vermek istediği.
App Store'dan indirin Google Play'den alın