• 637
    bilmiyorum belki linç yiyeceğim ama bence türkiye şartlarında sembolik olarak kalması gereken altyapı. neden böyle düşündüğümü açıklayım. 17 yaşında bir çocuk galatasaray'ın gündem maddesi olmamalı. mustafa kapı ile aynı seviyede oynayan eminim onlarca benzer çocuk vardır. ayrıca yetenek sporda belki başarının %5'ini etkiliyordur. önemli olan şey futbolcunun karakteri, çalışma disiplini, genetik faktörlerdir. bunların bir çoğunu 15 yaşındayken tartamazsın. belki karakter kısmı biraz kendini belli eder. onun dışında boyu uzayabilir, gelişimi durabilir, para kazanınca sapıtabilir. bir çok etken var.

    galatasaray altyapısında olma etiketini 15 yaşında bir çocuk kaldıramayabilir. sadece çocuk değil aynı zamanda ailesi için de bu geçerli. örneğin konya'da altyapıda oynayan bir çocuktan olan beklenti ile galatasaray altyapısından gelen oyuncudaki beklenti çok orantısız. galatasaray altyapısında olan her oyuncu illa milyon eurolar kazanan bir futbolcu olmak zorunda gibi bir algı hem oyuncuyu, hem ailesini, hem camiamızı yıpratıyor. bu riski almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. bunu gündem meselesi haline getirmenin de yanlış olduğunu düşünüyorum.

    fiziği müsait, kafası çalışan, kendini geliştirmek isteyen çocuk bunu ankara'da da yapar. hakkari'de de yapar. 15 yaşında çocuk ile senelik 3 milyon euro kazanan futbolcuları yan yana getirirsek, bu çocukların gelecekte sağlıklı birey olmasını bekleyemeyiz. o yaşantıların pırıltısına kapılıp, menajerlerin elinde oyuncak oluyorlar.

    ayrıca bu çocuklar o seviyede olmasa bile "galatasaray" etiketine sahip oluyorlar. bu ego ile mücadele etmek durumunda kalıyoruz. eminim suyun öte tarafı mustafa kapı'yı alıp, transfer çalımı yaptık diyerek, taraftarının gazını almak isteyecektir. peki bu fenerbahçe için kazanç mı? asla kazanç değil. aynısı bizim için de geçerli. allahtan bizde fenerbahçe kompleski yok da fenerbahçe'den oyuncu aldık diyebilmek için çer çöp toplamıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın