• 12
    cıvımışlardır. yazık sadece yazık. artık dur denmeli bunların gidişatına. sahip oldukları kitle iletişim araçlarını bu kadar kötüye kullanmaları ve elimizden direkt müdahele etme şansı gelmediği için izlememizden sebep bize daha çok yazık aslında.
    bir çok sorun konuşarak ya da diplomasi ile ya da mecbur bırakma yöntemi ile çözülebilir. ama bu sefer olay farklı sanki. yazılan daha doğrusu karalananlar her okunduğunda insanı daha çok sinir ediyor. ve elden o gazeteyi almamak,okumamaktan başka bir şey gelmiyor. oysa bizim bu gazete ve tv lere rağbet göstermeme dirayetimize sahip olamayan veya başka sebeplerden, bizim tarafımızda olduğu halde bu gazeteyi alan taraftarlar da ortak hareket ederse o zaman soyu tükenir yandaş medyanın.
    soyu tükensin tabii ama bu da kesin çözüm değildir. önemli olan bu yandaş medyaya malzeme vermemekte.
    2009 yılı için çok şey konuşuldu ama söylenmeyen ya da genel bakışta dikkati çekmeyen şey; 2009 yılının galatasaray için skandal yılı olmasıdır.
    bu malzemeyi böyle akbabaların eline vermek kendini bitirmeye yardımcı olmak demektir. son 10 yılın en çalışkan ve en dirayetli yönetimine sahip galatasaray, tarihinde hiç olmadığı kadar bu yıl yıpratılmıştır. içerden bu kadar fazla malzeme vermek, şube sorumlularının ve sporcuların sorumsuzluklarından kaynaklanmaktadır.
    yandaş medyayı bitirmek onlara malzeme vermeyerek sağlanabilir. yönetim olarak da, sporcu olarak da, taraftar olarak da.
    önce kendimize çeki düzen vermeliyiz.
    ne kadar saklayabilecekler takımlarımızın iyi gidişatını?
    her fenerbahçe antremanı görüntüleri verildiğinde yapılan eğlenceli aktiviteler, yakın ve samimi takım görüntüleri verilmekte ısrarlı olarak. sanırsın oyun bahçesi. göz boyamada bir numara olan yandaş medya işini iyi yapıyor.
    onların göz boyama görüntü ve yazılarına engel olmak için medya önünde birlik ve beraberlik görüntüleri verilmelidir. iyi portre çizilmelidir. bunu da sağlayabilmenin yolu; hiyerarşi yöntemi ile rahatsız etmeyecek seviyede müdahelelerdir yönetim kadrosundan.
    velhasılı; yaptıkları yalan haberler bir süre sonra kaynak gösteremeyecekleri için unutulmaya yüz tutacak haberlerdir. yapamadıkları ve yaptıkları zaman da üstünde durmadıkları gerçek haberler ne kadar pozitif yönde olursa kendi kendilerini yerler.
    medya sektörüne yeni jenerasyon geldiği zaman bu dar fikirli adamların ellerine bırakılıyor. çocuklara önce nasıl yalan haber yapacakları öğretiliyor. zaten kendi zihniyetinde olmayan biri gelirse ilerletmezler adamı. sabah poğaça aldırmaya, öğlen çay getirtmeye, masalarını temizletmeye ve bu gibi yollarla yeni çocukların kendi fikirlerinden uzak olanlarını bulundukları medya grubundan uzaklaştırmaya çalışırlar. arkalarından gelecek kadroyu da kendi zihniyetinde yetiştirirler bu adamlar.
    bunların kökünü kazımak için önce kendi bahçemizin önünü süpürelim.
    takımımıza iyi günde kötü günde destek olalım, kötü günde daha çok destek olalım ki sevdamızın büyüklüğüne bakıp utansınlar.
    tek derdimizin takımlarımızın başarısı, arma sevdası olduğunu görüp usansınlar.
    onlar bir elden bizi yıpratmaya çalışıyorlarsa, churchill mantığı ile ''parçalara bölüp yutmak'' zihniyeti güdüyorlarsa bizim ilk yapmamız gereken şey bölünmemektir.
    onlar büyük olduğunu iddia etseler de, onlara büyüğün kim olduğunu göstermenin yolu budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın