• 9
    1) ayağını topa degdirmemis adamları türk futbolundan uzaklaştırmak. yönetim kademelerinde liyakat baz alınarak futbolun içinden gelen eğitimli, donanımlı, günceli takip eden, dil bilen kisiler gorevlendirilmeli.

    2) son teknoloji tesisler(alt yapı tesisleri de dahil) ve stadlar. özellikle stadların zeminleri ülke ve bölge şartlarına göre yapılmalı. drenaj sistemi zorunlu hale getirilmeli. zemin bakımını düzenli yapmayan kulüplere ciddi cezalar verilmeli.

    3) mhk'da ahbap-cavus ilişkisinin önüne geçilmeli. sırf babası/amcası/dayısı eski hakem diye oğlu/yeğeni de hakem olmamalı. buradaki personeller de bizzat futbolun içinden liyakat ile seçilmeli.

    4) yine altyapılarda ciddi manada profesyonel revizyon yapılmalı. personellerin maaşları dengeli olmalı. a takım yardımcı hocası binlerce lira alırken alt yapı personeli asgari ücretle calismamalı. yine buralara da sertifikalı, eğitimli personeller alınmalı. sırf a takım hocasının hemşehrisi diye çocuklara bir şeyler veremeyecek adamlarla doldurulmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın