• 254
    ülkemizde ne olduğu bilinmeyen kavramlardan bir tanesi.
    zenci kelimesi ırkçılık değildir, amerikan özentiliğinden dolayı nigger vb. kelimelere bir karşılık bulmaya çalışıyorsunuz ama bu çirkin kelimelerin dilimizde karşılığı yoktur hatta olmaması bile bir gururdur. zenci kelimesi üzerinden duyar kasma çabaları gereksiz ve komiktir. zenci kelimesi amerikan filmlerinde kullanılan aşağılayıcı kelimelere denk gelsin diye seçilmiş bir kelimedir. zenci kelimesi yerine siyahi kelimesi de seçilebilirdi. o zaman siyahi kelimesi mi kullanılamaz olacaktı? insanımız cahil olabilir ama afro ırkçılığı hiçbir zaman tabiatında yer bulmamıştır. arada çubuklu tosun gibileri çıkabilir ama bunlar geneli yansıtmaz.
    araplar konusuna gelince ki belhanda arap değil, muhtemelen berberi'dir ama bir insan ırkı yüzünden küçük görülmemeli, hakarete uğramamalı. belhanda bana göre karaktersizin teki ama arap veya berberi olduğu için değil taraftarın anasın avradına sövdüğü için, saha içerisinde umursamaz tavırlar sergileyip mesleğine, takım arkadaşlarına ve kendisine güvenen insanlara saygı göstermediği içindir.

    ayrıca inanın bana günümüz dünyasında beyaz erkek kadar aşağılanan hiçbir canlı yok. özellikle amerika'daki bu akım, heteroseksüel beyaz erkeği beyaz erkek=şeytan noktasına getirmiş durumda.
    ek bilgi: biz türk insanları beyaz olarak kabul edilmiyoruz, bunu da bilin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın