• 579
    işleri çok zor gözükse de bu işi dünya'da en kolay yapabilecekleri kulüpte olduklarının farkına varması gereken ekip.

    öyle bir takım düşünün ki kaleci hariç hangi pozisyona kimi getirirsen getir messi etkisi yaratacak. üzerinde galatasaray gibi marka varken getiremeyeceğin düşük bütçeli oyuncu yok. hem oynatmak zorunda da değilsin. al bedelsiz gençlerbirliği'ne, antalyaspor'a, denizlispor'a kirala. hiç biri olmuyorsa aldığın takımda kiralık bırak. fransa 2. liginden, kuzey liglerinden, a sınıf takımlarda forma şansı bulamayan gençlerden yardır dur.

    taraftarın zaten böyle transferlerin hastası. yeter ki biraz ışık olsun evladı gibi bakıyor. ozornwafor'un bile ispanya 2. ligindeki maçlarını takip ediyor dakika dakika. tutmasa da alınabilir bir risk olarak görüyor. 30 milyon taraftar arasından 1 kişi bile yok bu adam nereden çıktı diyen. ama babel, belhanda, feghouli dediğin anda bile çatırt diye ortadan ikiye yarılıyor camia.

    dahası bence işlerini inanılmaz kolaylaştıracak fatih terim gibi bir faktör var. hoca şu an ne lig, ne de oyuncu takip ediyor. herhangi bir sistem arayışında hiç değil. bizim maçların bile tekrarını izlediğinden şüpheliyim. * lig rideri sivasspor'dan emre kılınç ve mert hakan yandaş harici 3 oyuncu sayar mı bilemem. dolayısıyla hocanın dönüp de size "benim bu adamı gözüm bir yerden ısırıyor, nerden buldunuz lan bu kelek turşusunu" deme şansı hiç yok. üzerine belirlediğiniz oyuncuları hasan şaş izleyip rapor veriyor. izlanda takımını izlediği gibi izliyorsa orada da takılmazsınız. futbol fantazi dünyasının kapıları size sonuna kadar açık. yüksek lisans hocam alanında gerçekten en iyilerden, insanlık olaraksa gerçekten karşılaştığım en iyi hocaydı. fakat kendisi yaşı itibariyle bilgisayarlar ile içli dışlı olmadığından şöyle sayfalarca sürecek, excelde karmakarışık hale gelen hesapları bir macroyla tek tuşa bağlayıp grafik çizdirip kıyaslayınca adam her seferinde "oğlum biz seni burada harcıyoruz, git bir ülkeye başbakan ol amk" moduna geçiyordu. çok rahat geçti yüksek lisans süreci benim için. sizin de durumunuz bu konuda buna benziyor.

    velhasıl kelam tüm şartlar son derece müsaitken, tüm avantajlar ellerinde olmasına rağmen, burada bu entryi okuyanlardan daha fazla kulübe katkısı olmayan bir ekiptir. maalesef bir alanyaspor'un, kasımpaşa'nın, erzurumspor'un scout ekibi kadar bile etkili değillerdir.

    not: 8 m euroya alınan luyindama'yı ve william d'avila'nın oyuncusu olan ozornwafor'u maalesef scout başarısı sayamıyorum. belki biraz marcao. ama luyindama'ya ve marcao'ya verilen 12 m euroya bugünün galatasaray'ına* içerde 5 dışarda 3 çekecek bir takım kuracak sadece bu sözlükten iki isim sayarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın