• 147
    ----------------muslera
    linnes - luyindama - marcao - x
    feghouli - x - lemina - onyekuru
    --------------belhanda
    -----------------falcao

    takımın en büyük problemi temposuzluk evet. ama genelin söylediğinin aksine öncelikle nagatomo değil mariano'yu takımdan çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. linnes'in performansı geçen senelerdeki gibi olursa hem savunma kuvvetlenecek hem de sağ beke transfer yapmadan bu seneyi rahatlıkla geçirebileceğiz. ki ben bu şansın linnes'e -eğer ki motivasyon kaybı yaşamadıysa- verilmesi gerektiğini düşünüyorum. şu an gs dahil tüm takımlarda as bek oynayabilirdi geçen 2 senedeki hali.

    stoper tandeminde luyindama ve marcao'da ısrarcı olunması gerektiğini düşünüyorum. buraya transfer yapmamak ve buradaki oyunculardan hiçbirini elden çıkarmamak daha iyi olur.

    sol bekte nagatomo'nun önüne gelecek olası hızlı kanatta işler değişir tabii ama her ne kadar ligin savunması en sağlam beki olsa da gerçekten temposuzluğun en büyük sebebi olan sol tarafın iki dişlisinden birisi kendisi. bu sebeple ofansif yönü daha iyi olan ve gerçek sol ayaklı bir sol bekle değişilebiliyorsa değişmeli. ama değişilememesi durumunda da enseyi karartmaya gerek yok. iki türlü de bir sol kanat almamız gerekiyor en başta. o alınmadığı takdirde karartabiliriz ensemizi.

    gs'nin çok üstünde bir oyuncu olduğu için nzonzi ıskartaya çıktığı roma'ya dönüp roma serie a'da 4.lüğe oynarken yedekte doya doya canlı serie a maçları izleme keyfinin tadını çıkarabilir. seri de aynı şekilde fulham'a dönüp 2. lig de olsa ingiltere futbolunun içinde olma keyfini sürdürebilir veya milan'a gidip yine bizdeki gibi yeterli çaba ve azmi göstermeyerek milan'ın serie a 6.lığına katkıda bulunabilir.

    bu iki "ben oldumcu" yerine bir şeylere aç bir adet gerçek 6 alınmalı. alınmazsa biraz üzülebiliriz. çünkü 6 numaramız yok. yine de donk ve genel kanının aksine selçuk'un yararlı oyuncular olduklarını düşünüyorum. tabii sadece yararlılar, fazlası değil.

    8 numarada lemina'nın, ömer'in varlığı yeterli. bu koşullarda fazlası lüks.

    sağ kanatta feghouli'nin ikinci yarı ile yine sükse yapacağını düşünüyorum.

    sol kanata transfer yapmazsak, hızlı bir kanat -bilhassa onyekuru- alamazsak bu sene şampiyonluğa elveda diyebiliriz. kesinlikle hızlı, sürekli rakipleri tehdit eden bir kanadımız olmalı.

    ben her ne kadar galatasaray'ın 4-4-2 oynaması gerektiğini düşünsem de belhanda'nın gitmeyeceği açıkken kadroya kendisini de ekledim. ki bence eleştirilerde haklılık payı olsa da belhanda'nın 2. yarı feghouli ve onyekuru ile yükselişe geçebileceğini düşünüyorum geçen seneki gibi. böyle bir durumda da maalesef babel'i kesmek durumunda kaldım.

    falcao ise en güvendiğim ve tüm yapmacık eleştirileri art niyetlilerin ağzına tıkayacak adam. tabii hızlı kanat gelirse. yoksa kendisine de yazık olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın