• 129
    bu transfer döneminin kritik işi babel ve belhandayı satabilmekten geçiyor. eğer babel ve balhandayı toplamda 7 milyon euro civarına satabilirsek çok rahatlıkla seneyi başarılı tamamlayacak bir kadro kurabiliriz. şampiyon olabiliriz demem için kalan 2 maçta 6 puan almamız gerekiyor, yoksa ekstra puan kaybı yaparsak hepimizin malumu umutlar iyice azalacak. neyse esas konumuza dönelim.

    öncelikle sadece ligde** devam edeceğimizden dolayı kadromuzu olabildiğince sayısal olarak azaltıp, kaleciler hariç, sayının 16-17 oyuncu rotasyonuna çekmemizin daha iyi olacağını düşünüyorum. bu bizi hem maddi olarak çok zorlamayacaktır, hem de daha istikrarlı kadrolar ile oyunculardan daha fazla verim almamızı sağlayacaktır.
    eğer yukarıda bahsettiğim ikili satılabilirse* bir stoper, bir ortasaha, onyekuru ve mevcut sözleşmeli futbolcularımızın geri gelmesi ile verimli bir kadro elde edebileceğimizi düşünüyorum. ayrıca ek olarak bu rotasyonlara altyapımızdan süleyman ve eminde eklenebilir.

    muslera ve okan koçuk rotasyonuna ek olarak 16-17 kişilik rotasyonumuzu 4-2-3-1 sistemine göre şu şekilde planlayabiliriz:
    stoper(2): marcao, ahmet ve scout transferi ile bir takviye (ek olarak gerekirse donk)
    bekler(2): linnes, nagatomo, şener (ek olarak gerekirse ömer)
    orta saha(2): lemima, donk, ömer, taylan ve ortasahayı dinamik hale getirecek bir takviye*
    hücum(3): feghouli, adem, emre akbaba ve kiralayabilirsek onyekuru
    forvet(1): falcao-diagne

    bu plana göre yolların en az zararla ayrılması gereken isimler: nzonzi, seri, emre mor, mariano, babel(satılabilirse), belhanda(satılabilirse), emre taşdemir, selçuk, jimmy durmaz ve sakatlıklarından ötürü andone ve luyindama*. ayrıca ek olarak sözleşme uzatmayan altyapıdaki tüm oyuncularda kiralansın, satılabiliyorlar ise satılsınlar.

    eğer ki babel belhanda ikilisini satma planı başarısız olursa onyekuru kiralanması ve linnes-diagne-emre akbaba takıma dönmesi haricinde yapılması gereken stoper ve ortasaha takviyelerini kiralık ve sezon sonu satın alma şeklinde yapabiliriz.

    ama transferlerden ve her şeyden önemlisi fatih terimin bildiğimiz, cesur ve sahaya konstantre fatih terim çizgisini yakalaması gerekiyor. yoksa hoca eski bildiğimiz haline geri dönmezse bu takıma ronaldo ve neymar bile gelse başarısız oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın