• 98
    avrupa ile baş etmek isteyen bir kulüp olarak avrupa standartlarında kurgulanması gerektiğini düşünüyorum.

    tesislerimiz, eğitmenlerimiz, idman programı gibi bileşenlerin toplu olarak avrupa seviyesinde olması için kaynak ayrılmalı.

    günlük başarılar elde eden bir galatasaray değil, standardını kendi oluşturan bir galatasaray'ın avrupa'da başarıya uzanacağını hissediyorum. bu standartları da kendi yapımızda oluşturup kulübün futbol takımı tüzüğü gibi işletmeliyiz. bugün fatih hoca var, mustafa cengiz yönetimi var. taraftarın çoğunluğu şu anda yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen arkalarında. ancak bu isimler de ekstra adımlar atmadan anca günü kurtarabilirler.

    ekstra adımlar nelerdir:

    1. kulübün kaynağının altyapıya daha fazla ayrılması.
    2. futbol takımında her maç en az 3 u21, en az 1 u18 oyuncusuna ilk 11'de forma vermek.
    3. ileriki yıllarda gelecek tüm yönetim ve teknik ekiplerin bunu yapmaya zorlanması. bu zorlanma taraftar kenetlenmesiyle oluşturulacak bir baskı ile olabilir. baskı ve zorlanma kelimeleri biraz sert çağrışımlar yapsa da daha uygun ifadeler bulamadım.

    bana göre üstte yazılanları uygulayabilmek süper ligde şampiyon olmaktan daha önemli, çünkü şu anki avrupa futbol standartlarında lig şampiyonluğu avrupa'ya gidip 0 ilâ 5 puanla dönmektan başka bir şeye kapı açmıyor. sürekli genç oyuncu oynatarak hem genç ve oturmuş bir takım kurgusu, hem futbolcu satışından gelir, hem gereksiz şovmen oyunculara yüksek meblağlar ödemekten kurtuluş, hem de dinamik oyuncularla oynayan oturmuş yapıdaki takımımızla avrupa'da daha iyi sonuçlar elde edebilmek mümkün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın