resim
İlhan Palut
Görev:Teknik Direktör
Takım:Ç. Rizespor
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 42
    galatasaray'ın ne futbolu, ne de psikolojisi radikal bir değişiklik yaşamadan düzelmez bu saatten sonra.

    ilhan palut şu ana kadar yaptıkları ile küçük kulüp teknik direktörü olmadığını kanıtlamış durumda. her şeyden önce puan için değil sistem ve oyun felsefesi üzerine futbol çalıştırıyor ve takımları dengeli bir anlayışa sahip olup, göze hoş gelen akılcı bir futbol oynuyor. iyi futbolun yanında efektif ve iyi puan toplayan takımlar yaratıyor.

    ama yeterli ama değil, bir yerden başlamamız lazım artık değişim sürecine. terimli galatasaray "era"sı 2010lara kadar dayandı ama 2020 de her açıdan yetersiz durumda. bundan kötü olmayacağımıza herkes hemfikir. bundan önce gelen teknik direktörlerimizin bundan kötü oynatabilmişliği de yok*.

    göztepe yada diğer kulüplerin ne düşündüğü umurumda değil; nefret mi edecekler ? zaten ediyorlar, birlik mi olacaklar ? zaten öyle, fenerasyon mu sıkıntı çıkaracak? zaten çıkarıyorlar.

    henüz yarıya vakit varken, gelsin takımla bir iki maça çıksın, sezon arasında takımı çalıştırma imkanı bulunsun. hazır önümüzde transfer dönemi de varken, sezonu çöpe atmamak adına ilhan palutu ikna etmeliyiz. böyle idealist ve genç bir teknik direktöre ve onun enerjisine, hırsına ihtiyacımız var. içiniz sıkılmadı mı?; devamlı oyuncuları suçlayan bir profilden?, 2 senedir bırak organizeyi doğru dürüst kontra atak yapamamış bir galatasaraydan?, bir türlü satılmasına izin verilmeyen belhanda'dan, feghouli'den?, en ufak fırsatta karşımıza çıkarılan selçuk inan hayaletinden?, avupada veya derbilerde kepaze olmamızdan?

    palut'un yanına alınacak yabancı bir yardımcı ve kulübeye eklenecek ithal ve yerli koçlar ile hem iletişim hemde sorumluluk dağılımı konusunda ki problemlerden kurtulmuş oluruz*. aynı şekilde kendisiyle birlikte alınacak sportif bir direktör, altyapıyı başıboş bırakmazken, transferde yaşadığımız skandalları minimuma indirmemize ve daha profesyonel bir şekilde kulübü yönetmemize yardımcı olur.

    galatasaray taraftarı, diğer kulüp taraftarlarına benzemez. biri, doğruları yapıp ışık gösterirse, taraftar onun arkasında birlik olur, yapamayacağı şeyleri bile başarmasını sağlar. yeter ki göze hoş gelen, aslanlar gibi mücadele eden pozitif futbol oynayan bir takım izlesinler arenada. o yüzden kimse taraftar sabır mı gösterecek diye düşünmesin, ilhan palut bu takımı yaldır yaldır futbol oynatabilecek bir teknik direktör. ve galatasaray iyi oynadığı sürece bizim karşımızda durabilecek , rakip olabilecek herhangi bir kulüp yok.

    "kişilere" bu kadar takılmayın aslolan galatasaraydır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın