• 36783
    “gsyiad kurulduğundan bu yana büyük bir ciddiyet ve vakar içinde çalışmalarını sürdürüyor. gsyiad bugün saygın bir yere oturmuştur, saygı duyulan bir konuma gelmiştir. bunda tek tek tüm gsyiad başkanlarının ve yönetim kurullarının emeği çok büyük. gsyiad dendiğinde aklıma hep olumlu şeyler gelir. ali sami yen stadı'mızın kapalı tribünün inşaası aklıma gelir. stadımız değiştiğinde o tribünü gsyiad, florya'ya taşıdı ve kurdu. gsyiad'ın her bir başkanı galatasaray için maddi ve manevi olarak elinden geleni yaptı. ibrahim başkanım da göreve geldiğimiz günden bugüne fiziki ve mali olarak bize desteğini gösterdi. gerek nihat kardeşimin katkısı, gerek diğer üyelerin sponsorluk bazında yaptıkları, gerek loca bazında yaptıkları katkılar birike birike geldi ve galatasaray'ı seyirci sayısı olarak türkiye ortalamasının çok üstüne çıkardı, o müthiş destekle galatasaray yüzdesel artış olarak avrupa'da da ilk dörde çıktı.

    dernekler çok önemli. demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi, stabil ve sürekli hale gelmesi için dernekleşme toplum için çok önemli. türkiye şu an yaklaşık 120 bin derneğe sahip, ben öğrenciyken bu sayı 10 binlerdeydi. türkiye devamlı olarak sıçrıyor ve kendini aşıyor. ne kadar dernekleşme olursa ülkede ifade özgürlüğü ve demokrasi büyür.

    florya'yla ilgili olarak da altyapı ve fiziki mekan tabii ki çok önemli. bugün türkiye'den altyapıdan çok az sporcu çıkmasının sebebi saha ve zemin sorunu. çim sahalar yerine suni ve plastik sahalar var. halı sahada yalnızca veteran futbolu oynayabilirsiniz, altyapıda 6-8 yaşından başlayarak futbolcu gelişimi çok zor olur. bunun oturması çok zor. bunun için devletin çok önemli desteği gerekiyor.

    bizim 1700'e yakın sporcumuz var, bunun 250'si profesyonel. kalanı farklı yaş gruplarında 14 branşın sporcusu. bunların ibadesi, iaşesi, ulaşımı, eğitimi, yüzlerce hocadan eğitim alması göründüğü gibi kolay değil. biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. amatör branşlardaki stopaj düzenlemesinin yasa olarak çıkmasında da biz galatasaray kulübü olarak katkıda bulunduk. fakat maalesef bu konuda kısmı bir dönüş var, bunu özellikle her platformda dile getirmemiz gerekir: profesyonel futbolcuların stopaj bedellerinin kontrollü bir biçimde amatör sporlara iade edilmesi, amatör sporların özellikle olimpik sporların gelişmesi için çok önemli. türkiye'nin sporcu devşiren ülke pozisyonundan altyapıdan çıkardığı sporculara ve futbolculara yönelmesi gerekir. ama genel bir sporcu yetiştirme ortamınız yoksa, sağlıklı sporcu ve futbolcu yetiştiremezsiniz.

    gsyiad'a, tüm yönetim kurulu üyelerine, değerli zamanını galatasaray ruhu adına harcayarak burada bulunan sevgili kardeşlerimi tebrik ediyor, varlıklarına teşekkür ediyorum. var olun, sağ olun."

    mustafa cengiz

    “mutluyuz, güzel bir genel kurul yaşadık. birlik ve beraberlik içinde geçirdik. tüm katılımcıların oyunu aldık, bize zorlu bir görev teveccüh oldu. elimizden geldiği kadar bu göreve layık olarak galatasaray’a en iyi hizmeti yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz. tüm yönetim kurulu ve idari kurullar üyelerimizle birlikte. hem başkanımıza hem de yönetim kurulu üyelerimize gerçekten çok teşekkür ederiz, bu akşam bizi onurlandırdılar. başkanımız bir gsyiad üyesi. öyle de bir misyonu var. buraya geldi, oyunu kullandı çok teşekkür ederiz. biz galatasaray spor kulübü’nün emrinde olan bir derneğiz. başkanımız ve yönetim kurulumuz bize ne görev verirse bunu layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. onların bize gösterdiği desteğe kat ve kat karşılık vermeye gayret edeceğiz.”

    ibrahim hatipoğlu

    gsyiad seçimleri ile ilgili
App Store'dan indirin Google Play'den alın