1998-99 UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5.Hafta Maçı
21:45 Ali Sami Yen Stadyumu
1 - 1
  • 64
    başlığını bile görünce üşüdüğüm maçtır. içim ürperiyor ya evde yoksan demiş ya şair. bu da işte o tarz bir maçtı. stadın her tarafı hatta mecidiyeköy ün en tenha yerlerinde bile çok yoğun güvenlik önlemleri, komando taburları, uçak savar bataryaları(burayı attım :) vardı. stadın etrafında ve içinde yerini almış güvenlik kuvvetlerine ilaveten, her 10 koltukta bir polis oturmuş,merdivenler ve kenarlarındaki ilk sıra koltuklar seve seve boş bıraktırılmıştı.

    ayrıca maç öncesi tüm stada dağıtılan düdükler iyice ses karmaşası yaratırken, gs lı hariç - maçın milli dava gibi görülmesinden ötürü- bir çok takımın sempatizanı da maça gelmişti. bir sezon öncesi deplasmanda 3-2 yenildiğimiz(1998 ocak ya da şubat olması gerek) maçtan sonra tribün çıkışımızı basmaya çalışarak pardon bizi uğurlamaya gelerek kılıç-kalkan-taş-sopa oynadığımız 16 plakalı şehrin teksaslı gençleri, kadıköylülerin medarı-iftarı rambo dahi maçtaydı milli dava ayağına. bu şartlarda tribün o yıllar için gayet vasat bir şekilde destek olmaya çalışmıştır. kapalıda ki tamtamların tokmakları dahi araya milletvekili sokularak girmiştir tribüne(5 davula 3 tokmak)

    maça dair ise söylenecekler, italyan takımına karşı italyan topu oynadık. atan alır gibiydi ama alamadı. golü yediğimizde dahi atacağımızdan şahsen çok emindim. maçın fransız hakeminin maç içinde vermiş olduğu yanlış sarı karttan dolayı 1 hafta sonra ki bilbao maçına forvetsiz çıkıp, göz yaşlarımızın anlattığı (şahsenem şarkısı 1996 yılında çıkan) şekilde ş.ligine veda ettik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın