• 75
    arkasında ingilizlerle anadolu’yu işgal eden yunan ordusunun başbakanı venizelos, atatürk’ü nobel barış ödülüne aday göstermiştir.
    bunu “ben yunan olsaydım” diyenler için yazıyorum.

    ikincisini de açık bir şekilde ekşide bir fenerbahçe taraftarı anlatmış. küfürlerine katılmıyorum ancak anlam bütünlüğü için herhangi bir düzeltme veya sansürleme yapmayacağım. bağlantısını da bırakıyorum isteyen doğrudan temasa geçebilsin yazarla. benim yazdıklarımla ilgili de benimle geçebilirsiniz elbette.

    --- alıntı ---

    türk insanı ve faşistlik diye dökülen pembe götlülere hatırlatmak istediğim bir husus var .
    bir kaç yıl önce ataşehir de sezon sonu maçlarından bir tanesine taraftar tüm oyuncuların ulusal kimliklerini içeren bayraklarını hazırladı.
    tüm oyuncular için hangi millete mensup ise bayrağı ve bayrağının üzerine resmi gelecek şekilde bir hazırlık yapıldı .
    maç sonu bu bayraklar açıldı, tüm yabancı oyuncular bu durumu memnuniyetle karşıladı .
    bu hazırlanan bayraklar içerisinde üzerinde kostasın resmi olan yunanistan bayrağı da vardı . fenerbahçe taraftarı o bayrağı gocunmadan, kostasın takıma gösterdiği özveri sebebiyle tribünde açtı .
    sporun evrensel olduğunu küçük faşist beyinlilerin gözlerine soktu .

    ama bugün kostas götünde bağsur varmış gibi kıvranarak pankartı tutmamak için kırk takla attı .
    pankarttan rahatsız olmuş olabilir bu anlaşılabilir bir durum, o halde takımla birlikte değil takımdan 3-5 dakika sonra çıkarsın ve içinde ki bastıramadığın faşisti taraftara göstermemiş olursun .

    son 3-4 yılda kaybettirdiğin onlarca finale, en kritik maçlarda oynadığın bok gibi oyuna rağmen seni benimseyen camiaya böyle karşılık verilmez .
    umarım siktir olup gidersin

    ota boka türkler faşist diye ciyaklayan götverenlerde gidip az ötede havlasınlar lütfen, fenerbahçe spor kulübünün en büyük efsanesi rum asıllı lefter küçükandonyadis'dir .

    https://eksisozluk.com/entry/97614020

    --- alıntı ---

    yaptığı açıklama da ancak kör fenerbahçelilerle “aman canım nolcak” diyen yetmez ama evetçileri tatmin eder.

    ekmek yediğin ülkenin önemli bir değerini anmak zor geliyorsa o ırkçılığı gitsin yunanistan’da yapsın. pankart tutacaksın altı üstü. sanki nazi selamı ver dedik herife. çok net atatürk’ü görüyor, 5 yıldır burada, 10 kasım ne demek biliyor.

    daha “anadolu halkları bizim kardeşimizdir. biz bu işgalin parçası olamayız” dedikleri için idam edilen yunan askerleri mevzusuna girmedim bile.

    nedense bu memlekette biri kurucu değerlere salladığında veya bir saygısızlık yaptığında hemen bir ekip damlıyor “aman canım nolacak siz de faşistlik yapmayın canım”cılar. bu alıklar yüzünden bütün değerlerinin içine sıçıldı ülkenin. iran’da da mollalar devrim yaparken bu zihniyet el verdi. bayılıyorlar böyle işlere.

    hele bir de anıtkabir’e yığılıp slogan attırılanlarla bu çok olağan duruma tepki gösterenleri bir tutmak gibi bir gaflet var ki hasan mezarcı bile düşünemezdi bu kadarını. şu ülkeyi işgalcilerden kurtaran, ömrünü bu ulus için tüketen birini değil de ırkçı bir yunan basketçisini korumak için canhıraş mücadele edenlere de söyleyecek söz bulamıyorum. kavram karmaşaları içinde birileri tarafından sürüklenmeye, bugün ak dediklerine yarın bok demeye mahkum insanlar bunlar. bugün ak dedikleri yarın hayatlarını mahvettiğinde “ya biz aslında öyle şeapmamıştık” moduna giren, yardım dilenen insanlar olmaya mahkumlar.

    “sanki çok sahip çıkılıyor” argümanı var bir de. konuyla ne ilgisi varsa... bomboş argümanlar. herkes yere çöp atıyor; o halde çöp atmak doğrudur demekle aynı kafa.

    muhteşem “türk medyası”nda yeterince yer bulmamış olması ise çok olağan. mesele fenerbahçe olunca normal. bunu bir galatasaray mensubu yapsaydı, çarşaf çarşaf yer bulurdu.

    bazıları istiyor ki bu ülkede hiçbir insani değere, geçmişe, tarihe sahip çıkılmasın. uyduruk kavramlar kovalansın. her şeyin içi boşaltılsın. türk insanı eziktir. türkler faşisttir. hep eksik bizde. hep yanlış olan biziz. hiçbir şey anmayalım. yalan yanlış şeylerin peşinde heder olmaya devam etsin herkes.

    bıktırdınız.
    içine sıçıldı ülkenin en başta sizin bu boşvermişliğiniz yüzünden içine sıçıldı.

    bu entry de özellikle birini hedef alarak yazılmamıştır ancak kim üstüne alınıyorsa doğru alınıyor demektir.

    tanım: fenerli ırkçı basketbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın