resim
Shabani Christophe Nonda
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:47
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 509
    an itibariyle 2009-10 sezonunda "galatasaray'ın en golcü futbolcusu" olmuştur. evet sırasıyla nonda'nın gollerini hatırlatalım:

    1) süper lig'de 7 tane: kasımpaşa'ya hat-trick, gaziantespor, ankaraspor, eskişehirspor ve sivasspor'a 1'er gol.
    2) avrupa ligi'nde 7 tane: maccabi netanya'ya hat-trick, levadia tallinn'e 1, dinamo bükreş'e mabet'te 2; romanya'da 1 gol.
    3) türkiye kupası: orduspor'a 2 gol.

    toplam: 16 gol. takımımızda nonda'yı harry kewell takip ediyor. daddy cool'un süper lig'de 9, avrupa ligi'nde 4, türkiye kupası'nda 1 yani 14 golü var.

    tabii shabani nonda'nin ilk geldiği sezonda süper lig ve avrupa'da toplam 14, geçen sezon ise süper lig, süper kupa ve şampiyonlar ligi ön elemesi'nde toplam 7 gol attığını belirtmek gerek.

    evet, milan baros'un sakatlığı sonrası gördük ki nonda ilk 11'de oynadığı zamanlar verimi düşüyor. artık mücadele gücü 60'tan sonrasını net kaldıramıyor. bence nonda tam galatasaray'ın genç semih'i ya da "nöbetçi golcüsü" işte. oyuna ikinci yarıda girer, gollerini atar, galatasaray'a fazlasıyla yararlı olur.

    bir de bu adam çok düzgün bir futbolcu. sezon sonunda sözleşmesinin uzatılmayacağını bildiği halde hala efendi efendi açıklamalar yapıyor ve takdirimi fazlasıyla kazanıyor. unutmayalım; bu takımdan geçen sezon 1 senede 2 gol atabilen ümit karan gönderildi, gittikten sonra demediğini bırakmadı. sonuç ortada. tüm takımın oyunu üstüne kurduğu, hatta ne alakaysa kaptanlık bandını da verdiği eskişehirspor'da hala 2 golü geçemedi. işte bu tip adamların varlığını düşününce, shabani nonda'ya olan sevgim daha da artıyor.

    bugün türkiye kupası'nda da hat-trick yapmasını çok istedim ama olmadı... zira hem lig hem avrupa hem de türkiye kupası'nda aynı sezonda hat-trick yapan bir galatasaraylı futbolcuyu ben görmedim. umarım sezon sonunda bu 16 rakamı, 25'e yaklaşır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın