• 622
    vizyonlarından dolayı değil transfer yasağından dolayı genç oyunculara süre veren takım.

    chelsea hiçbir zaman genç oyunculara süre veren bir takım olmadı. yaptıkları en üst şey, bir ton genci alıp sağa sola kiralamak oldu.

    bu sene transfer yasağı olmasa ne mount'u ne tomori'yi ne de abraham'ı oynatırlardı. yerlerine ben diyeyim milinkovic savic siz diyin fabian ruiz, milyonlar döküp hazır oyuncu alırlardı. he bu yasak onlar için uzun vadede kazanç oldu. o da ayrı konu.

    bunun bir benzerini geçen sene trabzon da yaşadı. onazi sakatlanmasa abdülkadir parmak'tan kimsenin haberi olmayacaktı. onur kıvrak futbola ve taraftara küsmese yine bir şekilde oynayacak, uğurcan çakır alt liglerde takılcaktı. hepsini geçtim, bu olaylar yaşanırken transfer sezonu açık olsa yerlerine ne olduğu belirsiz topçular alınırdı. hem kamuoyu hem de trabzon yönetimi kendileri karar almış gibi bunu öve öve bitiremedi. trabzon için avantaj ise, gençlere verilen sürenin faydasını görüp bu yaz transfer politikasını ona göre belirledi.

    futbol dünyasında amaç-sonuç ilişkisi her zaman mantıklı işlemez. amacınız o olmasa da mevcut şartlar sizi doğru yola sürükleyebilir. tesadüf ile bunlara ulaşmış kulüpler şanslı olup bunun değerini kesinlikle bilmeli. bu kulüpleri övmek ise bence yersiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın