• 381
    evet, 234234234 defa yazdım yine yazacağım. her zamanki gibi kimse bu konuda tek kelam etmeyecek çünkü herkesin aklı fikri şişirme fm tabirleriyle dolmuş durumda. savunmadan şöyle top çıkartabiliriz, zone 2'de şöyle alan parselizasyonu yapmalıyız, kanatlardan bu şekilde oyun kurmalıyız. yok 4-3-1-2 oynayalım, 5'li savunma çok güzel gelsene.

    ya arkadaş ne anlatıyorsunuz? nasıl futbol izliyorsunuz ?

    bu takım k - o - ş - a - m - ı - y - o - r. büyük harf yok ki yazalım. koşamıyoruz lan koşamıyoruz. hızlı değiliz, çabuk değiliz, atlet değiliz, güçlü değiliz. bu takımın en temel sorunu fiziksel yetersizliğidir. siz hala anlatın, bloklar arası bağlantı diyin. vallahi pes, bi tane mi izlediği şeyi anlayan yok. bu takımla 32424 tane sistem deneyin, her seferinde şunu diyeceksiniz;

    bu takım niye ağır oynuyor ?
    bu takım niye ilerde çoğalamıyor?
    bu takım savunmada niye eksik yakalanıyor?
    bu takım niye hızlı pas yapamıyor ?
    bu takım niye bu kadar pozisyon veriyor ?

    düşünün la düşünün. bütün bunların olması için gereken ilk şartı düşünün. futbol bilgisi, oyun görüşü, taktik disiplin, vizyon vs geçtim, temele gelin. bir takım nasıl çoğalır, bir takım nasıl eksik yakalanmaz, bir takım nasıl top kazanır, bir takım nasıl alan daraltır; bunun için ne gereklidir; bir düşünün.

    işin acı tarafı bu takım koşamadığı gibi, ilerde de koşamayacak. bu futbolcunun kendisiyle alakalıdır. sen gidip hep aynı tipte oyuncu alırsan ve aldığın bütün oyuncular durağan, mücadele gücü düşük, didişmekten, basmaktan, ısırmaktan çekinen tipler olursa sonuçta da bu futbol çıkar ortaya. üstelik bu futbolcuların neredeyse tamamı 30+ yaşlarında. yani sen bu futbolculara bu saatten sonra koşmayı, mücadele etmeyi, pres yapmayı, adam kovalamayı öğretemezsin. bartoli değil tillahi gelse öğretemez. bu zaten öğrenilecek bir şey de değil.

    hoca burda %100 suçludur. oyuncu tercihleri hatalıdır. seri, nzonzi, babel, feghouli, mariano, belhanda. tamamı aynı mantalitede oyuncular. bunlardan ikisininin senden olması iyidir. ama üçü yanyana geldi mi artık güç olmaktan çıkıp zaafa dönmeye başlar.

    nzonzi mi gelecek? seri'yi almayacaksın kardeşim. sağda feghouli mi var? babel'i almayacaksın diğer kanada. babel'i çok mu istiyorsun? feghouli gidecek o zaman. o mühendisliği yapacaksın.

    takım resmen veteran topçuların merkezi olmuş. basan yok, koşan yok, mücadele eden yok, top kapan yok. yok oğlu yok. ya sen 2 tane atsan nolacak? real bugün oyuna ağırlık koymadan 30 tane şut çekti kalemize. 1 tane atıp öne geçsek, kabus gibi çökerler üzerimize çünkü buna karşılık verecek fiziki yeterliliğimiz yok. yok işte arkadaş ya, bu işin teşhisi budur, sabaha kadar sistem tartışın, ömer oynamamış, belhanda oynamış, seri hatalı pas vermiş; hepsi hikaye. bir takım bu kadar güçsüzken başarılı olamaz. konu budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın