• 493
    aman da aman kimler gelmiş hoş gelmiş, sefalar da getirecekmiş iiinş. az kaldı hanımlar beyler, şunun şurasında salı gecesini çarşamba gününe bağlayacak olan saatlere ne kaldı ki. start'ı toronto raptors - new orleans pelicans maçı ve melekler şehri derbisiyle veriyoruz. hadi yine iyiyiz.

    yeni sezondan çok umutluyum. son yıllarını golden state warriors hegemonyasıyla geçiren ve bana kalırsa bu sebepten bir nebze olsun zarar gören nba markası için bir rebirth süreci olacak 2019-2020. bilhassa geçtiğimiz sezonun normal sezon internet (league pass) ve televizyon rating'leri önceki sezonlara göre geride kalmıştı. normal sezonu takiben 2019 nba playoff'larında lebron james'in yer alamaması yine nba'in izlenirliğine darbe vurmuş idi. her ne kadar 2019 nba finalleri kanada'da izlenme rekorlarını alt üst etse de (north'a duacıyız) nba finallerinin genel rating ortalaması son senelerin en düşük seviyelerinde seyretmişti. 2019 finallerinin hemen akabinde bu durumun sebepleriyle alakalı bir anket yapılmıştı abd'de (sanırım fox sports); oylayıcıların %30 küsürü warriors'ın nba'i tekdüzeleştirdiğinden (saygın fakat tekdüze dendiğini hatırlıyorum) dem vurmuş, %20 küsür kadarı lebron'un playoff'lardaki yokluğuna değinmiş, yine %20 kadarı ise rekabetçi takım sayısının azlığından, bu takımların çoğunun çokça tanking'le seyir zevkini baltaladığından bahsetmişti (yüzdeleri aklımda kaldığı kadarıyla yazdım). paragrafın başında ümitvar olduğumu belirtmemin nedeni ise tam olarak söz konusu ankete verilen yanıtlara gelebilecek olası reaksiyonla(rla) ilişkili:

    1. warriors güç* (kevin durant'ten bahsediyoruz en nihayetinde) kaybetti. kayba ek olarak klay thompson'ın sakat oluşu da ayrı bir sorun. rakiplerin hiç güçlenmediği bir ütopyayı farzetsek bile warriors'ın eski dominasyonunu gösteremeyeceği herkesin malumudur kanımca.

    2. lebron'un yeni los angeles lakers'la playoff yapamaması imkansıza yakın (imkansız demiyorum zira olur da takımın 4-5 ana parçası bağlarını koparır falan, ihtimal dahilinde yani) bir olasılık. bu yaklaşım da çürüdü ya da çürüyecek.

    3. rekabetçi takım sayısı... bence asıl önemli olan detay bu nokta olacak güncel sezon için; los angeles'lar, bucks, sixers, rockets, jazz, warriors, nuggets, nets, celtics, blazers ve raptors (sıralama bahislerde favori gösterilen takımların sıralaması şeklinde). 12, en ama en az ise 6-7 takım iddialı konumda. bu sıralamadaki takımların haricinde kings, mavericks (kristaps porzingis & luka doncic corp.), pacers, pelicans, spurs, timberwolves da suyu bulandırabilecek potansiyelde oyuncu gruplarına sahip olan ekipler (yıllar önce batı 8.'si warriors'ın batı lideri mavs'i çeyrek finallerde 2-4 ile geçmesini unutmayalım pls). dolayısıyla bu sezon rekabet geçtiğimiz sezonlara nazaran daha üst seviyede olacaktır. bir de şu var tabii; birçok yıldız takım değiştirdi, işin güzel tarafı ise bu takım değiştiren yıldızların tek bir takımda toplanmaması oldu. genel haliyle dengeli bir yıldız dağılımı söz konusu (işbu girinin yazarı bunu beğendi). işin tanking kısmına daha sezon başlamadan yorum yapmak doğru olmayabilir çünkü hangi takımın hangi noktada böyle bir işe girişeceğini an itibarıyla kestirebilmek çok güç ki nba yönetiminin bu konuyla ilgili çalışmaları da malum, eskisi gibi sert tanking'lere gidemeyebilir takımlar.

    böyleyken böyle yani ahali. ben bu sezonun önceki sezonlara göre daha izlenilesi, sempatik, sevilesi olacağını düşünüyorum. son olarak betting odds'lar hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için mini almanak (?): https://www.thelines.com/odds/finals/

    basketbolla kal sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın