• 924
    tarihimizde 3 kez şampiyonlar liginde eşleşip 6 kez maç yaptığımız takım. 2 galibiyet almışız, 3 beraberlik, 1 kez de mağlup olmuşuz. juventus eşleşmelerini ilginç ve unutulmaz kılan ise istanbul' daki maçlarda olağandışı gelişmeler yaşanması. daha açık bir ifadeyle adamlarla istanbul' da normal şartlarda, ağız tadıyla bir maç yapamamışız.
    98' de öcalan' in iadesi olayında maç 1 hafta ertelenir ve olağanüstü gergin bir ortamda normal takvimden 1 hafta sonra oynanır.
    2003' te istanbul' da sinagoglara yapılan terör saldırılarini koz olarak kullanan juventus, uefa' daki lobisini de kullanarak maçı tarafsız sahaya aldırmayı başarır. maç dortmund' un eski adıyla westfalen stadında oynanır.
    2013' teki tarihi maçta bu kez maça terör, siyaset, diplomasi değil hava şartları damga vurur. juventus güneş daha batmamisken, ay yüzünü gostermemisken şampiyonlar liginden elenir.
    yakın tarihte birçok avrupa devine kan kusturduk. 93' te ilk kez kurulan şampiyonlar liginde manchester united' ı organizasyon dışına ittik. 2000' de malûm arsenal' in elinden uefa kupasını, real madrid' in elinden süper kupayı söküp aldık. 2000 ve 2001' de milan' i şamar oğlanına çevirdik. ama avrupadaki en ezelî rakibimiz; karşılaştığımız bütün yıllarda futbol dışı etkenlerin de etkisiyle dramatik maçlar yaptigimiz juventus' tur herhalde.
    istanbul' daki 4. karşılaşmamızda üçüncü dünya savaşı mı çıkar, yoksa maç taşlarla sopalarla mı oynanır, yoksa israfil suru mu üfler bilemem ama muhtemelen o maç da normal şartlarda oynanmayacaktir. o zamana kadar arrivederci juve!
App Store'dan indirin Google Play'den alın