• 36261
    "teşekkür ediyorum. bunları tabii bir yabancı teknik adamdan duymak çok onur verici. genç ama olgun bir teknik adam tuchel, kendisini çok beğeniyorum."

    ''lemina'yı açıkladık zaten, yarın maalesef faydalanamayacağız ondan. tam fiziği ve oyunu oturdu derken yine kaybettik. şampiyonlar ligi kupasını almaya aday takımlardan biriyle oynuyoruz. başlarında da çok takdir ettiğim, genç ama olgun bir teknik direktör var.''

    "şampiyonlar ligi kupasının favorilerinden bir tanesiyle oynuyoruz. çok yüksek ekonomili bir takım. çok beğendiğim bir teknik adamı, çok da değerli oyuncuları var. yılların kulübü psg, hepimiz saygıyla izliyoruz."

    "onlara saygı duyuyoruz ama niyetimiz saygı görmek. şampiyonlar ligi'nin yabancısı değiliz, bu tip takımlarla oynadık. 'neymar yok vah vah, cavani de sakatlanmış çok kötü, bu büyük avantaj' gibi söylemlere galatasaraylılar kanmasın."

    "belki de avrupa'nın en önemli, alternatifi çok olan bir takımla oynayacağız. bir kere bunun keyfini çıkaracağız. yarın galatasaray seyircisi, takımını psg karşısında izleyecek. sahada bu sürprizi yapmaya, iyi netice almaya gayret göstereceğiz."

    "takımımın iyi bir reaksiyon göstereceğini düşünüyorum. bir derbiden 3 gün sonra şampiyonlar ligi'nde büyük bir takımla karşılaşmak kolay değil. handikaplarımız var ama hiçbirine sığınmadan, bu turnuvaya başlamadan 3 günde 1 maç oynayacağımızı biliyorduk. alışmalıyız".

    "buralarda olunca psg ile, real madrid'le oynayabiliyorsunuz. sonuç ne olursa olsun burada olmanın gururunu yaşayacak galatasaray."

    “fransa’da oynamış fransız kökenlı oyuncularımız bu maçta çok daha değerli ve rahat olmalarını bekliyorum. fransız futbolunu herkes den fazla tanıyorlar. boyle bır bağ kurabiliriz."

    “benim cezam yeni bittiği için maçlardan sonra açıklama şansı bulamadım. göze hoş gelen, seyir zevki olan, coşkulu, tempolu bir oyun oynanmadığı bir gerçek. bunu galatasaraylılara söylemek benim bir borcum. benim de hoşlanmadığım bir açık.”

    “geçen sezona göre 4-5 farklı oyuncuyla oynuyoruz.birlikte oynadıkları maç sayısı 2 - 3. birlikte oynama kültürünün yanında,alışık ve tanışık olma refleksi diye de bir şey var.bu da maç yaptıkça artacakk tempo ve fizikle de mevcut şartlardaki pek çok şey değişecek.”

    "futbolda artık eskisi gibi sistemler yok. mesele başka bir boyutta. artık her şey anlık değişiyor."

    "bir analiz yapıyorsunuz ve karşı takımla kendi takımınızı karşılaştırıyorsunuz. çıkan analizle sizi 3 puana yaklaştıran en iyi formülü bulacaksınız, ilk 11'i belirleyeceksiniz, 90 dakikayı 4'e 5'e böleceksiniz ve her bölüm için kurgu yapacaksınız. futbol böyle artık."

    "bizim güçlü bir oyun planımız var. son 2 sezonun şampiyonu olan takım gibi. topa çok fazla sahip olan, rakibin de topa daha az sahip olması için çaba sarf eden bir takım... ana felsefemiz bu."

    “coşkulu bir futbol oynamadığımız açık.. bu benide rahatsız ediyor,taraftarı anlıyorum.. ancak 5-6 oyuncumuz yeni ve birbirlerini tanımaları gerekiyor.. ana felsefemiz topa daha çok sahip olan bir takım oluşturmak..
    bunları yaparken oyunumuzu hızlandırmalıyız..”

    "biz oyuncuya göre sistem hazırlamıyoruz ancak bazı refleksler oturdukça, pozisyonlar farklılaşacaktır. bundan emin olabilirsiniz. unutmayın ki son yıllardaki bütün gol kralları galatasaray'dan. hatta yarım sezon santrforsuz oynayan galatasaray'da bile."

    "o kadar çok iletmediğimiz, paylaşmadığımız sebep veya bahane olur diye söylemediğimiz birçok saha içi ve saha dışı olaylarla uğraşıyoruz kendi içimizde. öğleden sonra lemina sakatlandı mesela."

    "kimi diyor ki çift santrfor oynanabilir, kimi diyor galatasaray 3. bölgeye gidemiyor... galatasaray benim dönemlerimde buna alışkın değil. bir sezonu hatırlıyorum 6-7 santrforla bitirdik. en son drogba'yı almıştık, 2 çıkıp 2 giriyordu."

    "feghouli'nin hiç durmadan devam ettiği, hazırlık dönemi geçirmediği bir dönem yaşıyoruz. falcao da aynı şekilde. lemina, uzun zamandır oynamıyor. seri bizle sezon başı geçirmedi. bu handikapların hepsini oynadıkça yeneceğiz."

    "galatasaray seyircisinin maça üzülmesini anlarım. derbiyi sonradan bir daha izledim, biz 2 puan kaybetmişiz. 15-65 arası epey pozisyonumuz var."

    "seyircinin üzülmesini anlarım ama benim olduğum yerde galatasaray seyircisinin karamsarlığını kabul edemem."

    "biz nerelerden kazandık, nerelerden şampiyon olduk, nerelerden avrupa şampiyonu olduk. kulübümüzle, taraftarımızla birleştiğimizde ortaya çıkan tablo, herkesin parmak ısırdığı bir tablodur. karamsar olan varsa sakın böyle düşünmesin!"

    fatih terim

    (bkz: 1 ekim 2019 galatasaray psg maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın