• 141
    3 gün kalan maç.

    https://gss.gs/Ft3.jpg * (u: "fatih terim 3") *

    https://gss.gs/KMI.jpg

    https://gss.gs/2Py.jpg

    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    derbilerde orta sahalar ve kaleciler konuşur. golleri de genelde beklenmeyen isimler atar.

    bu entrymde her iki takımı da bölge bölge değerlendireceğim,

    kaleciler:

    fernando muslera vs altay bayındır :

    fernando muslera, bu ülkeye gelmiş ve bu ülkede oynamış en iyi 3 kaleciden biridir. belki de ilk sıradadır. 8 yılda kazanmadığı kupa kalmadı. defalarca bu maçları oynadı. tek başına şampiyon yaptığı sezon* var. kendisini veren allah'a şükürlerimizi sunuyorum ve altay bayındır'a geçiyorum.

    altay bayındır, ankaragücü alt yapısında yetişen türk kaleci 1998 doğumlu. ankaragücü'nün zor günlerinde ve süper lig yolculuğunda kaleyi teslim alarak ve hatta kaptanlığını yaparak, iyi de maçlar çıkararak genç yaşında önemli tecrübeler edindi.
    zaten bu başarılı performansından sonra da fenerbahçe'ye transfer oldu.

    yalnız fenerbahçe hem altay hem de diğer açılarda 2 sezondur kaleci pozisyonu için tam olarak ne yapacağını bilemez halde kararlar verdi.

    18-19 sezonuna harun tekin ve berke özer ile başlandı, volkan demirel kaleyi devraldı ve hiçbirine güvenemeden vasat bir kaleci performansıyla sezonu bitirdiler.
    19-20'de hedef sezonlarında artık iyi ve tecrübeli yabancı bir kaleci alırlar diye beklerken yetenekli ama tecrübesiz altay bayındır'ı transfer ettiler. berke'yi yolladılar. volkan emekli oldu.

    1. kaleci altay bayındır ilk kez galatasaray fenerbahçe derbisi yaşayacak. hem de ali sami yen cehenneminde. eğer bozulmazsa efendi bir çocuğa benziyor. dilerim kariyerine avrupa'da devam eder ama bu maç özelinde kendisini her açıdan rahatsız edersek hata yapmaya müsait bir yapısı var. özellikle yan top zaafı geçtiğimiz 5 haftada net şekilde ortaya çıktı. ileri de baskı yaptığımızda da saçma pas hatası yapma potansiyeli var. bir de çekilen şutlarda çok fazla top sektiriyor.

    eğer maçta kendisini oyunda ve tribünde, saha kenarında konsantrasyon olarak bozabilirsek bu derbide hata yapmasını sağlayabiliriz.

    bana kalırsa gol atma ihtimallerimizden bir tanesi altay'ın bireysel hata yapması ile gerçekleşebilir,

    bekler:

    mariano&nagatomo vs ozan&dirar : 2 tane orijinal mevkilerinde bek ile 2 tane yan mevkisi olan isimin karşılaştırılması.

    ozan tufan, alt yapılarda bu mevkide oynasa da tam bir bek değil fakat yine de ilk 5 haftadaki performansı hiç fena değil, bu kez karşısında ryan babel olacak ki oldukça zorlanacağını düşünüyorum. ofsaytı bozabilir mesela, top kaptırabilir. *

    dirar, asıl mevkisi sağ kanat olan ama sap bekte de oynayan dirar hasan ali'nin yokluğunda sol beke geçti ve idare eder bir performans sergiliyor. tabii ligde şimdiye kadar bir tek ekuban tarafından zorlandı. feghouli karşısında zor durumda kalacağını düşünüyorum. ataklarda da çok fazla ileri çıkmasını beklemiyorum. çizgiye inip ters ayakla orta yapması da zor.

    mariano, geldiği günden bu güne kadar her geçen sezon fiziksel olarak düşüşte olsa da, oyun zekası, çok temiz ayağı ve bazı zamanlarda yaptığı iyi ortalarla bizim için çok önemli bir isim. özellikle oyun kurmadaki rolü sebebiyle fatih terim kendisinden asla vazgeçmiyor. bu maçta karşısında garry rodrigues veya hızlı bir isim olmayacak gibi, zaten o tarz isimler olduğunda savunmada zorlanıyor. ucl maçından bu yana dinleniyor. bu maçta iyi bir oyun bekliyorum.

    nagatomo, günde 4 saat uyku, her tarafı kanat forvet dolu, biliyorum çok yoruldun ama bu dava sensiz olmaz reyiz :(
    hücumda yeterli olmasa da, zaman zaman bizi bozsa da, savunması ile takım için çok önemli bir isim. o çıktıktan sonra 5. haftada malatya deplasmanında ömer bayram'ın sol bek performansını izledik. derbide mutlaka olmalı ki, bu maçlarda çok iyi oynuyor.

    fenerbahçe'deki isimler tempolarıyla ön plana çıkarken, bizimkiler kaliteleriyle ve pozisyon bilgileriyle ön planda.

    stoperler:

    luyindama&marcao vs zanka&jailson: bizde isimler net. sezona kötü başlasalar da yavaş yavaş toparlıyorlar. varlıklarıyla 22. şampiyonluk için çok önemli katkı yaptılar. bu maçta da yine güveniyorum. vedat'a alan ve top aldırmayacaklarını düşünüyorum. ayrıca marcao'nun savunmadan topla çıkarken vereceği paslar da yine önemli. konsantre bir ikili bekliyorum. keşke birisi gol atsa bu maçta.

    zanka bence bomba. her an her hatayı yapabilecek bir isim. baskı altında hata yapmaya müsait, keza jailson da orta sahadan zoma bir isim. bir süredir bilikte oynadıklarından bu maçta da bu ikili oynar, eğer bu ikiliye baskı yaparsak savunmadan topla çıkmalarına izin vermeyiz. alanya'nın yaptığını biz yaparız. adi rami, serdar, sadık ise maç eksiği sebebiyle oynasa da katkıları soru işareti olacak isimler.

    burası maden olabilir.

    yani kaleci ve savunma dörtlüsü fener'in zayıf karnı. baskı altında hataya müsaitler ve biz de baskı yapacağız. bunun karşılığını alacağımızı düşünüyorum.

    orta sahalar;

    nzonzi&seri&belhanda(lemina) vs emre&gustavo&kruse : aslında biz 4-1-4-1 fenerbahçe 4-2-3-1 gibi dağıldığı için kruse forvet olarak da değerlendirilenbilir pek tabii, biz de öyle yapalım hatta,

    nzonzi ve seri ligin en iyi orta saha ikilisi bence, özellikle nzonzi bir numara. seri de form tutmaya ve takıma alışmaya başladı. lemina veya belhanda ile bilikte de formu arttı, artacak.

    nzonzi savunması ve pas kalitesiyle seviye atlattı, seri de yine savunma olarak ortalama olsa da pas kalitesi muazzam ve baskı altında bile doğru top kullanıyor, topun bizde kalmasını sağlıyor. belhanda oynarsa orta sahada topla dripling yapan belki de tek oyuncu olarak, vereceği enerjiyle bilikte de takım için önemli bir görev yapacak. mariano ve feghouli ile sağ kanattaki uyumları ve atak organizasyonları ile önceki yıllarda çok gol attık. lemina oynarsa ise fizik olarak hazır olmasa da vereceği katkıyı az çok gördük. bu maç özelinde biraz sürpriz olacak performansı.

    emre b. ligin en iyi orta sahalarından. sağlıklı olduğunda fenerbahçe'nin en önemli ismi. inşallah maçta oynamaz veya sakatlanıp erken çıkar, kendisini tatlı sert girip hem gerek hem de sakatlanmasını sağlamak bir plan olabilir.
    gustavo da çok tecrübeli iyi bir orta saha. fener'e kalite getirdi ama bizdeki isimler kendisinden daha iyi.

    max kruse ise son vuruşu en iyi olan, en çok asist katkısı veren, kilit pas veren, özetle fener'in hücum yükünü çeken isim. bu maçta onun performansı maçın sonucuna direkt etki edecek. savunma katkısı ise zayıf bunu da vedat ile amorti ediyorlar.

    genel manada denk bir versus. günlük performanslar o gün maçın tüm gidişatını etkileyecek.

    derbilerde orta sahayı alan maçı da alır.

    kanatlar;

    babel&feghouli vs deniz&tolga : babel ve feghouli ucl seviyesinde kanatlar, yoruma gerek duymuyorum, bu ikiliye çok güveniyorum. fener'de son hafta deniz ve tolga oynadı. garry sakat, sanırım yok, moses ne durumda bilmiyorum. eğer bu isimler oynamazsa ve tolga-deniz ikilisi oynarsa bizim en güçlü olduğumuz alan burası olur.

    forvetler;

    falcao vs mruiqi : falcao 1 maçta ilk onbir başladı ve maç eksiğine rağmen iyi göründü, golünü de attı, malatya'da malesef 90'da girmek zorunda kaldı. bu maç gerçek galatasaraylı olma şansı yakalayacağını düşünüyorum yeter ki topu kendisi ile buluşturalım. bu adamı besleyelim. dünyada aktif futbolcular içinde ceza sahasında en tehlikeli birkaç futbolcudan birisine sahibiz. bunu kullanmalıyız. yoksa varlığının kıymeti yok.

    vedat ise terim'in istediği bir isimdi. niye istediğini de gördük. fizik olarak güçlü ve fena da olmayan bir bitiriciliği var. ben bu maçta stoperlerimizin vedat'ı etkisiz hale getireceğini düşünüyorum. uzun attıklarında indirmesine izin vermedikten sonra pozisyona da sokmayız gibi geliyor.

    burada da farklı tipler olmasına rağmen versusun galibini maç günü yaşanacaklar belirleyecek. her iki oyuncu da aynı şansları yakalasa kimin önde olacağı açık. burada önemli olan falcao'yu kullanmak, vedat'ın ne vereceği belli.

    biz kalite ve tecrübe olarak forvette de öndeyiz.

    ----

    tüm mevkilere baktıktan sonra oyuncu değişimi için kulübeye baktığımızda da bizim kulübede emre mor, andone*, adem büyük, ömer bayram, jimmy durmaz gibi isimler olacak.

    fenerbahçe'de ise mevlüt erdinç, zajc ve tolgay arslan dışında elle tutulur yedek oyuncu yok.

    kadro kalitemizle ve saha-taraftar avantajımızla maçın favorisi biziz ama 2014'ten beri ligde yenemediğimiz, 2016'dan beri hiç yenemediğimiz bir rakiple oynayacağız. artık bu maçların doğal skoru gibi oldu, 0-0 ve 1-1.

    artık fenerbahçe'yi yenmenin zamanı geldi. hem puan hem de sinerji için bize bu maç çok gerekli. kaybedersek zaten fark 5'e çıkacağı gibi kaosa girer, rakibimizi de havaya sokarız. iyi bir skor ve sükseli bir oyunla galip gelebilirsek ise biz havaya gireceğimiz gibi, rakibimizi de hem altımıza alacağız hem de güvenlerini, inançlarını kıracağız.

    cidden ligin kalanına direkt etki edecek bir maç. zaten 7 puanlık bir maç.

    organize ve profesyonel kötülüklere gereken cevabı sahada vereceğiz. bu maçı fatih terim için kazanacak bu takım. taraftar için kazanacak. bize bunu borçlusunuz!

    (bkz: hedef 23)

    (bkz: kon2antra3yon)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın