• 36129
    ‘seri’yi yakalayamadı...

    galatasaray 23 ile 83. dakikalar arasında bu sezon deplasmanlardaki en etkili futbolunu sergiledi. yükselişte belirleyici olan etken seri’ydi. gol ekstra önemli ama asıl 83’e kadar galatasaray’ın oyun kalitesini yükseltmek adına çok değerli olan derin oyun kurucu ile serbest 8 karışımı kilit açan anahtar pasları. bifouma’sız malatya, seri’nin anahtar pasları ve andone’nin alan değiştiren mobil forvetliği karşısında zorlandı. 77’de galatasaray kontratakta 4’e 2 pozisyonda lemina hiç de hazır olmadığını gösteren bir vuruşla andone, ömer ve babel’in akıllı tek paslarını heba ederken, 3 puanı da dışarı attı. sergen yalçın, galatasaray’ı zayıflatmak için oyuncu değişikliği yapsa o da kafadan andone yerine jimmy durmaz’ı alırdı. malatyaspor son dakikalarda havadan dolduracak ve hava topu karşılamada jimmy’den kat kat üstün olan andone ekstra stoper vazifesini üstlenebilecekti.

    gecenin sorusu

    83’te illa andone çıkarılacaksa neden falcao skoru arttırmak ve ileride top tutmak amacı ile oyuna alınmadı da maçın 1-1 olması beklendi?

    maçın starı

    seri ve guilherme sadece maçın gollerini atmadılar. seri oyun kurucu, guilherme ise kenardan hücum aksiyonuna giren iç forvet rolünde topun nasıl yönlendirilmesi gerektiğine dair gözlerimizin paslarını sildiler.

    maçın olayı

    tabela 92:30’u gösterirken luyindama’nın orta sahada çalıma girip sol çizgideki takım arkadaşına “seri pası” atmaya çalışmasının hemen sonrasında galatasaray kalesinde tehlike yaşanması! o anda luyindama ’nın yerine inisiyatif alması gereken orta sahaların olmaması!

    kısa mesaj

    andone'nin çıkartılıp yerine jimmy’nin girmesi kararı artık fatih terim’den mi geldi yoksa yüzde yüz 100 levent hocanın takdiri mi bilemem ama gördüğüm en kötü oyuncu değişikliklerinden birisi oldu, onu biliyorum. bir de 1-0 öndeyken o kadar laubali pozisyon harcayan takım, rakibi kim olursa olsun başına bela alır. rakip sergen yalçın ise ekstra bela almış olur!

    ali ece *
App Store'dan indirin Google Play'den alın