• 284
    elbette son 5 yilda toplanan puanlara gore siralaniyor, yoruma dayali bir durum yok ama mevcut siralamada futbolun adaleti geregi zaten hollanda'nin onunde olmamiz sacma. en basitinden turk futbol tarihinde sampiyonlar liginde yari final yapmis takim yokken, ajax gectigimiz sezon gencleriyle tarih yazip hem real madrid'i hem de juventus'u yenerek eledi. ilk 5 siradaki ulkeyi zaten saymaya luzum yok, portekiz kulupleri ise malum cok buyuk yuzdeyle bizim takimlari eleyip devam ediyor, kayda deger basari da sagliyorlar avrupa kupalarinda 3 takim olarak. orada rusya ve ukrayna'yi gecmeye odaklanabiliriz gibi gorunuyor, zira oynanan oyun olarak da dis gecirebilecegimiz onlar var gibi. belcika ve avusturya kulupleri bile su an futbolun dogrularini bize gore cok daha iyi yapar halde.

    ulke puani siralamasinda hakettigimiz yere dusunce belki bir toparlanma yasayabiliriz. cunku hepimizin uzerinde (fenerbahcede bile), bir algi var ki kagit uzerinde kendimizi cok yuksek goruyoruz. oyuncu almaya gelince top 5 ulkenin buyuklerinde oynamislar disinda herkese burun kivriliyor, ama lafa gelince o ulke takimlari "zaten rakibimiz degil". hadi tamam oyle olsun, portekiz, belcika, yunanistan, rusya, ukrayna ligi takimlari dengimiz diyoruz kagit uzerinde. bu ulkenin orta sinif takimlari bile yine buyuk yuzdeyle bizimkileri eliyor. "koy takimi" olarak gordugumuz isvec, slovakya, romanya ligi takimlari da basimiza bela acabiliyor. arkadas, biz kimi yenecegiz, kimi eleyecegiz o zaman? elenince de deniyor ki, ulkemizde hor goruluyor ama rakip aslinda cok iyi takimdi. tamam guzel kardesim, sadece kotu takimlari mi yenebiliriz, onlara karsi mi iyi top oynayabiliriz? iyi rakibe karsi iyi futbol oynanamamaz mi?

    agustos-eylul aylarinda "rakip ligi bizden erken acti, ondan dolayi daha hazirlar". ekim ayinda "transferlerimiz uyum suresinde, yeni takim kurduk, olur boyle seyler sabredin". kasim aralik'ta "hava cok soguk, zemin kotu, bu sartlarda bu kadar". ocak subat zaten lig tatili. mart'da yine kondusyon yuklemesi, yeni transferler var, hazir degiliz. nisan-mayis'da mac skorlari kritiklesince "bu saatten sonra iyi futbol onemli degil, 3 puan onemli". ne zaman izleyecegiz guzel futbolu biriniz de cikip soyleyin. tamamen ezberlenmis bahaneler uzerinden donuyoruz, kendimizi de katiyorum tabi ki buna. malesef hoca oyuncu her sey degisse de bu soylemler degismiyor, sahada hala ayni goruntu. ligimizde oynanan oyun avrupa'dan cok uzak. bugun sirp,hirvat,bulgar takimlari bile flas skorlar alip eleniyorlar en azindan. su an biz dahil atalanta'ya 4 atacak turk takimi yok, monchengladbach'a almanya'da 4 atacak da yok, cska moskova'ya 5 atacak da yok. ama saydigim ulke takimlari bunu basardi son 2 gun icinde. biz de devam edelim boktan ligimizin boktan kavgalarina...
App Store'dan indirin Google Play'den alın