• 36036
    son 15 daha iyi olmalıydı!

    bruge’un daha hızlı oyuncuları olsa da galatasaray teknik kapasite açısından (vormer hariç) rakibinin çok üstünde. vormer de artık yaşlandı. galatasaray, vormer’in maçın son çeyreğinde yorulacağını ve bruge’un sadece savunma arkasına top yollayacağını hesaba katarak son 15’te daha fazla gaza basmalıydı.

    rakibe göre hız-teknik dengesi açısından galatasaray maça iyi başladı. ilk 45’te bruge savunma arkasına koşularla daha fazla gol girişimi yapan taraf olsa da gole çok daha fazla yaklaşan babel ile galatasaray’dı: hollandalı, pozisyonu çok iyi geliştirdi ama kendi devler ligi standardına göre kötü bir son vuruş tercihi yaptı. marcao ve luyindama bu kez gereksiz risklere girmeyerek doğrusunu yaptılar. n’zonzi oyunu çok iyi dikte etti ama seri iyi oynasa da yoruldu, lemina zaten şu anda yüzde 100 seviyede değil. belhanda’nın da eksikliği bunlara eklenince galatasaray, falcao’yu yeterince besleyemedi.

    gecenin sorusu

    fatih terim’e son yabancı oyuncu kararı eğer yarın sabah sorulsaydı yine nagatomo’yu mu tercih ederdi yoksa linnes özellikle devler ligi için daha mı iyi bir opsiyon olurdu?

    maçın starı

    n’zonzi, mevkisinin gerektirdiği her şeyi doğru yaptı. galatasaray’ın en hazır ve verimli oyuncusu fransız çapaydı.

    maçın olayı

    muslera, kalitesini bir kez daha gösteren çok kritik bir kurtarışa imza attı. turgay şeren, simoviç, taffarel, muslera galatasaray kalecilerinin kare ası. mondragon da iyiydi ama muslera’nın devamlılık farkı ülkemizde futbolu bırakınca daha net anlaşılacak!

    kısa mesaj

    galatasaray, 3.’lük için olmazsa olmaz 1 puanı cebe koydu ancak son 15’te ilk 2’yi zorlatabilecek olmazsa olmaz 3 puan için daha fazlasını yapabilirdi. belki de fikstürde son maç bruge’da oynansa daha oturmuş ve fizik kondsiyon seviyesini yükseltmiş galatasaray bunu yapabilirdi.

    ali ece *
App Store'dan indirin Google Play'den alın