resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 3393
    ceza sahası golcüsü.

    böyle demek de eleştiri gibi oldu ama değil. statik değil. fizik yapısından ötürü hareketli. mümkün olduğu kadar ileride tutmalıyız çünkü böyle bir bitirici, kaleden uzak olmamalı. klasik ceza sahası golcüleri gibi top ayağıma gelsin atayım kafasında değil. kendi pozisyonunu kendi yaratabiliyor. ama dediğim gibi ceza sahasından ne kadar uzak tutarsak, o kadar gücümüzü azaltırız.

    kendisinin ceza sahasından uzak olmasının sebebi takımın ileriye yığılmaması. fatih terim ne yapar ne eder bilmiyorum ama takımı ileri yıkmalı. muhteşem bir bitirici olmasının yanı sıra oyun zekası çok yüksek ve teknik bir futbolcu. yani, gol atacağı kadar attırabilir de. sağında solunda adam olsun, boşa kaçsın, kendisi görür ve topla buluşturabilir.

    hem muhteşem bir bitirici, hem de harika bir pasör olan forvetimiz var. lütfen artık bir oyun felsefesi ortaya koyalım ve bu felsefe de, takımı ileriye yıkmak olsun. zira onyekuru gibi atlet bir kanadımız olmadığı için ceza sahasından uzaklaşmış bir falcao'nun pasör yanından da faydalanamayız. e madem atlet kanat yok, o halde takımı ileri yıkmalyız. böylelikle kendisinin bitiriciliğini kullanabiliriz. ve aynı zamanda yakınında bulunan feghouli ve babel gibi bitiriciliği ortalama üstü olan kanatlara da gol şansı yaratmasına olanak sağlayabiliriz.

    oyunu ileri yıkmamız gerektiğini söylemiş miydim?
App Store'dan indirin Google Play'den alın