• 12
    intertoto kupasi gibi bir garabet olacaksa yine vazgecilecektir. uzun uzun yazmak isterdim de, ne kalemim ne de zamanim var. ama kisaca ozetlemek gerekirse,

    zamaninda intertoto'ya katilan takimlar neredeyse temmuz başında sezona başlıyorlardı. haliyle erken form tutuyorlardi. bir de bu garabette finali 6 takim oynuyordu. kazanan 3 takim uefa kupasına katiliyordu. hadi katildilar diyelim, millet daha sezonu yeni acmisken bunlar form tutmus bir sekilde geleni gceni tokatliyorlardi kendi liglerinde. tamam guzel, ancak devamlilik yerlerdeydi. ligin ilk devresini lider olarak bitiren intertoto takimi, lig bittiginde 3-5 puan farkla ya da kilpayi kumede kalmis bir sekilde ligin dibinde oluyordu.

    resmen garabet. resmen pespayelik, resmen katil olma sebebi. birazcik 90'larin sonuna gidin, puan durumlarina bakin intertoto kupasina katilan takimlarin durumuna. geneli boyledir. hele bir de 5 buyuk lig disindaki takimlar daha bir tepetaklak gittiler. zira zaten 23 futbolcusu var, rotasyona gidemediler. sakatliklar vs.

    ha eger, yok sampiyon takimlar uefa avrupa ligine katilacak, kupa 2 baslamadan kupa 3 bitecek gibi sacmaliklar olmazsa tutar. yoksa 2-3 sene sonra yok ben katilmiyorum, yok ben gitmiyorum diyecek takimlar cikacaktir, keza intertoto'da bu cok yasanmisti.

    avrupa ligi 2, el ve cl ile ayni zamanlarda oynanir ve su olabilir, avrupa ligi 2'nin sampiyonu, ertesi sezon avrupa ligine direkt gruplardan baslayabilir.

    dediklerim haricinde intertoto fiyaskosu gibi sonuclanacaktir.

    diye yazdim yazdim, yazdigimi da silemedim. beni. dedigim gibiymis. intertoto ile alakasi yok.

    formatta, dört takımdan oluşan sekiz grup olacak ve ardından eleme turu, çeyrek final, yarı final ve final yapılacak. gruplarında ikinci sırada yer alan takımlar ile uefa avrupa ligi gruplarının üçüncü sırada tamamlayan takımları arasında ek bir eleme turu oynanacaktır. kupayı kazanan takım, bir sonraki sezon uefa avrupa ligi'ne katılmaya hak kazanacaktır.

    yani cl ve el'den elenen takimlar da asama asama bu kupaya eklenecek. bence guzel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın