• 35841
    ''ballon d'or için favori miyim bilmiyorum. kişisel ödüllerden çok takım başarısına önem veriyorum. benim için şampiyonlar ligi'ni kazanmak daha önemli. kişisel ödülller benim için ikinci planda. şampiyonlar ligi'ni kazanmayı çok istiyorum. uzun zamandır bu kupayı kazanamadık. artık şampiyonlar ligi'ni kazanmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. kupalarıma bir tane daha şampiyonlar ligi eklemek çok güzel olacaktır. real madrid ve atletico madrid çok iyi transferler yaptılar. bence atletico, çok iyi bir takım oldu. real madrid, çok iyi oyuncular aldı. hazard çok önemli transfer. juventus ve city'nin de iyi transferler yaptığını düşünüyorum. sonuçta büyük takımlar daha da güçlenmiş oldu.

    neymar geri dönerse çok sevinirim. insanların ona karşı çıkmasını da anlıyorum. bizden ayrılması ve yaşananlardan sonra böyle düşünmeleri normal. ancak sportif açıdan bakarsak bence neymar, dünyanın en iyi oyuncularından birisi ve bizim de başarılı olmamız için böyle oyunculara ihtiyacımız var. barcelona, neymar'ı geri getirmek için her şeyi yaptı mı bilmiyorum. görüşmeler nasıl geçti bir fikrim yok. bildiğim kadarıyla neymar gerçekten gelmek istedi. psg ile görüşmelerin ne kadar zorlu geçebileceğini de tahmin edebiliyorum. onu oradan almak hiç kolay değildir. sonuçta gelmedi işte...

    asla barcelona yöneticilerine neymar'ı alın diye bir şey söylemedik. sadece görüşümüzü söyledik o kadar. griezmann için de görüşümüzü vermiştik. futbolcular olarak sadece düşüncelerimizi söyleriz. kimin gelip gelmeyeceğine biz karar vermeyiz. insanlar, benim bu kulübün patronu olduğumu mu düşünüyor? bunu ilk kez duymuyorum. böyle şeylere alıştım artık. gerçeklerin ne olduğunu ben biliyorum. ben sadece bir futbolcuyum. istediğim tek şey ise kupalar kazanmak. bir başka şampiyonlar ligi kupası almak çok istiyorum.

    griezmann ile çok az görüşebildik. ben sakatlandım ve konuşma fırsatımız olmadı. ancak önümüzde beraber şeyler yapma imkanımız olacaktır. dembele'nin ise müthiş bir potansiyeli var. ne isterse onu yapabilir. ancak daha fazla profesyonel olması gerekiyor. dembele, futbolcu olarak çok etkileyici. kendisine iyi bakması gerekiyor, onun sakatlanmaması bizim için çok önemli. barcelona'da neden birçok oyuncu zorlanıyor? çünkü barcelona'da oynamak çok zordur. dünyanın en iyi kulübüyüz ve burada bu büyüklüğü kaldırmak, taraftar baskısı, medya baskısı başa çıkmak her oyuncunun yapabileceği şey değil.

    anfield'daki maç futbolcuların suçuydu. teknik heyetin yapabileceği bir şey yoktu. liverpool mağlubiyetinin tek sorumlusu biz futbolcularız. sözleşmemdeki özel maddeler hakkında konuşamam. kalabildiğim kadar barcelona'da kalmak istiyorum. tüm kariyerim boyunca burada oynamak istiyorum çünkü burası benim evim. ancak fiziksel durumuma da dikkat etmem gerekiyor. sözleşmem beni endişelendirmiyor. sadece bu kulüpte kazanmak istiyorum. dediğim gibi burası benim evim.

    maçlara oğullarım ile gitmekten çok keyif alıyorum. saha içinde olmayı tercih etsem de çocuklarla maç izlemek çok güzel. kötü maç oynadığımızda çocuklarım çok üzülüyor. özellikle thiago. bu arada videolar çıkmıştı. mateo, orada real betis'in golüne sevinmiyor. bizim gol attığımızı düşünüyor ona seviniyor ancak top yan ağlara gitmişti. lionel messi olmaktan yoruldum mu? hayır, her gün tanrı'ya şükrediyorum. biraz daha az tanınmak daha güzel olurdu, onu kabul ediyorum. özellikle çocuklarımı okula götürürken veya sokakta dolaşırken biraz zorlanıyorum. ancak bir şeyden şikayetçi değilim.

    antonella benim her şeyim. ona sahip olmak her şeyi kolaylaştırıyor. birbirimizi çok uzun zamandır tanıyoruz. bana son derece uygun birisi. onun asla kötü bir günü olmuyor. her zaman iyi modda gün geçirmeye çalışıyor. inanılmaz bir kadın. 7 yaşımdan beri onu tanıyorum. aynı zamanda benim en yakın arkadaşım.

    cristiano ronaldo ile akşam yemeği mi? benim için problem yok. her zaman söylediğim gibi cristiano ronaldo ile aynı soyunma odasını paylaşmadığımız için arkadaş değiliz. bir akşam yemeği yapar mıyız bilmiyorum çünkü ikimizin de kafasında birçok iş var.''

    lionel messi
App Store'dan indirin Google Play'den alın