• 35764
    ''fatih terim, maçtan sonra yayıncı kuruluşa elinden gelen kibarlıkla galatasaray'a karşı bazılarının ortak hareket ettiğini söyledi, galatasaray'a karşı organize bir kötülük yapıldığını söyledi. daha önce rizespor başkanı 'elimde silah olsa hakemi vururdum' dedi mi? tüm türkiye duydu. rizespor başkanına 11 gün hak mahrumiyeti verildi. bunu söyleyen galatasaray başkanı olsaydı muhtemelen ömür boyu hak mahrumiyeti verirlerdi. en az 3 muhtemelen 6 ay. silahtan bahsettiği için de 6222 sayılı kanun'a muhalefetten muhtemelen savcılar da işin içine dahil olurdu. fikret orman geçen sene sonunda 'galatasaray'ın şampiyonluğu lekelidir' dedi mi? bu şampiyonluk lekeliyse bu lekenin ortakları kimler? bir numaralı ortağı federasyon. federasyon'a bundan daha ağır bir suçlama yöneltilemez değil mi? fikret orman'a ne ceza verildi? disiplin kurulu'na bile sevk edilmedi! ali koç ne dedi? ali koç, ağzına geleni söyledi. federasyon'un fatih terim'e avanta verdiğini söyledi, paraları haksız yere dağıttığını söyledi onu söyledi bunu söyledi şunu söyledi. ne ceza aldı? hiç. buradan ortaya çıkan tablo şudur: diğer takım yönetici, başkan, teknik direktörlerinin söylediklerine karşı federasyon sessizdir. galatasaray'a ise 'şunlar bir şey söylesin de ceza verelim' diyerek yaklaştıkları çok net ortada! bunu taraflı veya tarafsız kimse reddedemez. bu da ali şen'in yıllar önce söylediği 'bir şey yapıp el birliğiyle bu galatasaray'ı durdurmalıyız' demişti, bu söze götürüyor. çünkü galatasaray farkı açmaya başlayınca problem olur. galatasaray'ın farkı açacak hali var mı yok mu bilmiyorum ama rakiplerine böyle bir sıkıntı yaratmış olduğunu hissediyorum. ali koç'a bir ceza verilsin, fatih terim'e de mustafa cengiz'e de verilsin. fikret orman'a, rizespor başkanı'na verilsin, fatih terim'e de verilsin, hiçbir itirazım yok. dersin ki 'adalet bu, keskin şekilde futbolda şiddete, bu nevi şeylere karşılar' böyle bir şey yok! ortada kendini maskara etme niyetiyle hareket eden bir federasyon var.

    hukuk kurulunun önüne her hafta yüzlerce, binlerce olay geliyor. 3. lig'den, 1. lig'e kadar pek çok vukuat geliyor. bunları inceleyip disiplin kurulu'na sevk ediyorlar. fatih terim'in maç sonu açıklamaları da bunların önüne gelmiş diğer bütün gelmesi öngörüler şeyler gibi. bunlar da bakmışlar 'burada bir şey var ama çok önemli değil' demişler. tedbirsiz olarak sevk ediyorlar. hukuk kurulunun görüşüne göre ağır bir suç olmadığı zaman tedbirsiz sevk ediyorlar. dört maç! antreden dört maç! 1 günde 24 saat var. bir günde 1440 adet dakika var. 1440 dakika arasında sadece 1 tanesi 19.05. yani 19.05, 1440'ta 1 olasılık! ve ceza o saatte açıklanıyor. arkasından federasyon denilen entrika kurumu, kibar olayım, diyor ki 'hayır biz soruşturduk, normal' bu normal ise ben bir şey bilmiyorum! ama ne diyeyim, bu federasyon'un kuruluş amacı, geliş amacı çok net bir federasyon. bunu avantaja çevirmek gerekmiyor ki adalet gerekiyor. türkiye'deki en büyük eksiğimiz şey adalet. ben demiyorum ki fatih terim söylediklerinde hakkı vardır. fatih terim'e ceza veriyorsan ver ama aynı suçu işleyenlere de aynı cezayı ver. ben adam öldürüyorum idam, başkası adam öldürüyor ona tahliye. bütün şartlar aynıyken. fatih terim'e verilen ceza haklıysa ali koç, fikret orman, rize başkanı'na verilen cezalar nerede? 'silahla adam vururum' diyen adama 11 gün verirsen işin içinden çıkamazsın! tahkim kurulu başkanıyla disiplin kurulu başkanı aynı ofisi kullanıyorsa bu da olmaz!

    şaşırdığım şu bu federasyon'un acelesi var. acemi aceleciliği bu! daha üçüncü haftadan çektiler tabancaları sıkmaya başladılar. durun bari son dakikada yapın yapacaksanız. bu sefer önlemi önden aldılar. demek ki fatih terim'e bir ceza bir ceza daha.. fatih terim'in konuşması da biraz galatasaray yönetiminin acemiliği, basiretsizliği, beceriksizliğinden kaynaklanıyor. mustafa cengiz, kulübü ve fatih terim'i korumaya mı gitti oraya yoksa kendisinin falcao transferinde açıktan para vermediğini ne kadar başarılı bir başkan olmadığını anlatmaya mı gitti? bütün galatasaray iki laf çıkacak diye bekledi, 'fikret orman kardeşimdir, biz vallahi billahi falcao'da açıktan para vermedik.

    (ali koç'un dergiye yazdığı yazı) ali koç’un yaklaşımı ortaya çıkıyor. ali koç, daha akilmiş gibi davranıp bir takım adamlar üzerinden söyleyeceklerini söyletme niyetini gösteriyor. galatasaray da özellikle fatih terim üzerinden antipatikleşen bir kulüp havasına sokulmak istenecek. bütün bunlar iletişim taktikleri. ali koç, belli ki profesyonel bir iletişim ekibi kurmuş. galatasaray başkanının böyle bir iş zekası, iş yaklaşımı yok. galatasaray, babadan kalma yöntemlerle devam edecek. hangisinin tutacağını sezon gösterecek ama benim gönlümden geçen trabzonspor.'' *

    fatih altaylı
App Store'dan indirin Google Play'den alın