resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 9420
    fatih terim'le arasındaki ilişkinin, 2. selim ve kırım hanı 1. devlet giray'ın arasındaki ilişki gibi olduğunu düşündüğüm eski hocamız. 2. selim 1571 yılında yani osmanlı'nın en taşşaklı olduğu dönemde, himayesindeki kırım tatar hanlığı'nın hükümdarı 1.devlet giray'a kendi ordusuyla moskova'ya sefere çıkmasını emreder. kırım hanı kalabalık bir orduyla kırım'dan yola çıkar, yolda livonya savaşı'nda rus ordusu'nu sikertir ve moskova'ya varır. önce moskova'nın çevresindeki kasabaları yakıp yıkmakla başlayan kırım ordusu, daha sonra şehrin varoşlarına dalar ve yakıp yıkmaya orada da devam eder. artan rüzgar ve rüzgarın estiği yönün de katkısıyla 6 saat içinde çar'ın kullandığı ünlü opriçnina sarayı da dahil olmak üzere şehrin tamamı küle döner.

    2. selim ta moskova'ya kadar orduyu heder etmek istememiş ve sadece himayesinde bulundurduğu minik bir devletin hanını koca rusya'nın üzerine salarak itibarını oldukça artıran parlak bir zafer kazanmıştır.

    aynı şekilde uefa kupası başta olmak üzere onlarca resmi kupanın sahibi fatih hoca da bizzat kendisini değil(u: bunda 1 sene önce yaşanmış tatsız olayların da payı var tabi, taraftarın ahımız var hocam sözü de baya revaçta o zamanlar), himayesi altında bulundurduğu hamza hamzaoğlu'nu galatasaray'ın teknik ekibinin başına geçirmiş ve o sezon hamza hamzaoğlu, galatasaray ile ilk ve tek sezonunda memleketteki 3 resmi kupayı da kazanmıştır. üstelik gelenden geçenden avrupa'da 4 yediğimiz bir dönemde.

    yani fatih hocayla aynı idmana çıkmış, aynı tesislerin havasını solumuş ve yanında 1 dönem de olsa bulunmuş bir adam bile ilk sezonunda destan yazmıştır.

    adını her gördüğümde aklıma sarı selim - devlet giray - moskova üçlüsünün geldiği eski teknik direktörümüz. gelmesini istemem. 2015 yazı transfer döneminde gördük ki fazla evlatçı. şahsen levent şahin'i tercih ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın