aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 92
    ilgili kural şu şekilde açıklanmış. bu kuralı ihlal edip sonrada yaygara koparmak açıkçasi sözlüğe haksızlık etmektir. bu sözlüğü eleştirirken rica ediyorum ekşi'den örnek vermeyin. orada iğrenç troller var, burada yok. orada düşmanlık var burada yok. orada sözlük üzerinden kâr elde etmek var burada yok.

    --- alıntı ---

    d) başlıklarda yer alan maddeler zaten kendi içerisinde bir tanım belirteci olduğundan ayrıca entry başına ya da sonuna getirilen “tanım: “ kalıplı entry’ler bu sebeple silinir.
    - örnek -
    başlık: arda turan
    entry: arkadaş sen nasıl bir insanmışsın? yüzüstü bıraktın gittin galatasaray’ı hala çıkıp galatasaray’la ilgili demeçler veriyorsun. bir huzur ver be.

    tanım: eski galatasaraylı oyuncu. (illegal)

    başlık: fc vaslui
    entry: tanım: 2002 yılında kurulmuş sarı-yeşil renklere sahip rumen futbol kulübü. (illegal: baştaki “tanım: ” kalıbı yüzünden)

    e) herhangi bir başlığa girilen bir entry’den sonra o entry’e benzer kalıp şeklinde girilen entry’ler bu sebeple silinir.
    - örnek -
    başlık: fernando muslera
    entry: kendisinin transfer dedikodusu çıktığında hasta laziolu arkadaşlarıma sormuştum "nedir usta bu kızanın olayı" diye? "çok kötü kaleci, boş kaleye oynasak daha iyi skor alacağımız bir sürü maç var" minvalinde bir yanıt almıştım. sonra lorik canayla takası gerçekleştiğinde kendisi bana teşekkür mesajı attı "lorik cana gibi bir savaşçıyı verdiniz tam lazioya göre bir adam yerine muslera'yı aldınız allah sabır versin kaarşim" şeklinde. (legal)
    entry: transferini berlusconi adlı italyan kankitoma sorduğumda ''hacı sende rus numarası var mı ya'' diye cevap verdi. (illegal)
    entry: transerini gürcistanlı arkadaşıma sorduğumda "o kim amk, tanımam etmem" dedi. (illegal)

    --- alıntı ---

    ekşi'yi az inceleyen bu kuralın ne kadar yerinde olduğunu görür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın