resim
Kazım Ersun Yanal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 1511
    medyada ve sözlüklerde bu adamla alakalı fatih terim ile kıyaslanırken beni en çok üzen ve sinirlendiren durum; ersun hoca'nın sistem dehası, fatih hoca'nın ise sistem cahili olarak gösterilmesi. ersun'un sürekli kendisini güncellemesi fakat fatih hoca'nın sürekli geride kalmış gibi konuşulması. hatta burada bile fatih terim'in sistem bilmediğini sadece adam yönetiminde iyi olduğunu söyleyenler var.

    ersun yanal, 2019-2020 sezonuna çok iyi başlayan fenerbahçe'ye sadece bir sistemle oynatıyor. bütün anadolu takımlarının oynadığı gibi 4-2-3-1. maç içinde değişiklik yaptığı takdirde bile bu sistemden vazgeçmiyor. garry çıkıp ferdi giriyor fakat, sol kanada geçiyor. her oyuncu sadece taze kan olarak giriyor. halbuki ferdi ile garry çok farklı tipte oyuncular. mesela, kanatsız bir sisteme geçeyim diye düşünmüyor. takıma yaptırdığı şey, tempolu ve ileriye oynamalarını sağlamak. bu da bir meziyettir fakat kendisinin çok fazla sistem bildiği ya da uyguladığı görülmemiştir.

    fatih terim ise, 25 ağustos galatasaray konyaspor maçında bile 60 dakikaya 3 sistem sığdırmıştır. önce 4-3-3 gibi başlayıp, su molasından sonra 4-2-3-1'e ve devre arasından sonra 4-4-2'ye dönmüş ve istediğini almıştır. fatih hoca, bunları yaparken 2019-2020 sezonunda çok farklı bir galatasaray, içeride dışarıda aynı oyunu, pas oyununu iyi oynayan bir galatasaray istediği için henüz o arzuladığı oyunu oynatamamıştır. fakat, bu durum fatih hoca'nın ersun'dan daha az sistem bildiği anlamına gelmez. sadece sisteminin daha evrensel ve şampiyonlar ligine uygun olması için daha fazla sabır gerekmektedir. zaten ersun yanal'ın takımına karşı biraz orta sahada sağlam durup ayağa pas yapabilen her takım sıkıntı çıkarır. büyük takımlar en az 5 atar, çünkü sistemlerinde sadece top ayakta kaldığı zamanlar dikkate alınmış.

    özetle lütfen ersun yanal'a sistem biliyor diyip, fatih hoca'ya bilmiyor demeyelim. ha eğer ortamınızda bir kişi böyle bir cümle kurarsa orada futbol konuşmayın. hayvancılık seracılık gibi faaliyetlerden bahsedin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın