• 3
    euro 2000'de norveç'le oynadıkları grup maçı tam anlamıyla kabus olan futbol takımı. o şampiyonada otoriteler turnuvanın en zevksiz maçı olarak türkiye-isveç maçını seçmişti ama tarihte norveç-slovenya maçı oynanacağı bilinse futbol icat edilmezdi herhalde. slovenya, 2002'den sonra büyük bir turnuvaya katılıyor. 2010 dünya kupası...

    bundan önceki turnuva maceraları euro 2000 ve 2002 dünya kupası'ydı. euro 2000'de ispanya, yugoslavya ve norveç'li grupta sonuncu olan slovenler 2002'de ispanya, paraguay ve güney afrika'nın bulunduğu grupta yine sonuncu oldu. gerçekçi olmak gerekirse kendilerinden daha fazlası da beklenmiyordu.

    2010 elemelerinde grupta slovakya'nın altında, çek cumhuriyeti'nin üstünde 2. oldular ve baraj maçı oynamaya hak kazandılar. baraj maçlarının tek sürprizini yapıp hiddink'in rusya'sını elediler. başbakanları bu maçtan önce ülkesinin turu geçmesi halinde futbolcuların ayakkabılarını tek tek sileceğini söylemişti. büyük bir zevkle yapmıştır bunu, eminim.

    slovenler 2010'a giderken ortalama bir futbol seyircisine "slovenya'dan kimleri tanıyorsun?" diye bir soru yöneltsek tatmin edici bir cevap alamayız. eskiden bir zlatko zahovic geçmişti o topraklardan. gerçi çabuk sönmüştü orası ayrı. afrika kıtasında ingiltere, amerika ve cezayir'le aynı grupta mücadele edecekler. kimse "slovenler bu gruptan kesinlikle çıkamaz." diyemez. ingiltere'nin ardında kalan 3 takımın da şansları eşit demeyeceğim. slovenya, ikinci tura çıkmak istiyorsa biraz şansa çokça da amerika ve cezayir'den üstün bir takım oyununa ihtiyaç duyacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın