resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 3153
    2018 - 2019 sezonu ara transfer döneminde başakşehir futbol kulübünün sanki çok ihtiyacı varmış gibi hem robinho hem de demba ba'yı transfer etmesi üzerine elde imkanlar dahilinde kalan tek alternatif olup artık allah ne verdiyse diyerek transfer edilen futbolcu. kendisine ödenen bonservisin yüksekliğinin bir nedeni kasımpaşaspor'u tek başına ligin üst sıralarında tutması ise önemli oranda da galatasaray'ın kendisine muhtaç durumda kalması idi.

    kötü bir futbolcu mu, değil. üst düzey bir fiziği, üst düzey bir sürati, üst düzey bir tekniği olmasa da dişe dokunur seviyede olduğu söylenebilir. ama enteresan bir şekilde kaleye gidip gol atmak için hücum ettiğinde bir şekilde golü yazabiliyor, zaten daha rakip yarı sahanın başlarındayken niyeti hissedilebildiği için ayrımı yapılsa bu pozisyonlarda gol bulma yüzdesi çok yukarılarda aslında. anticipation olayında bir mario jardel değil elbette ama ortalama üstü olduğu aşikar.

    yalnız bu güzel kardeşimizin yaşadığı ve dolayısıyla taraftara yaşattığı genel sorun kaleyi ve golü düşünerek hücuma kalkması için genellikle maç içinde birileriyle ya da taraftarla takışıp sinirlenmeye ihtiyaç duyması. kendi haline bırakıldığında her daim penaltı almayı düşünen, kaçak dövüşen hatta ahlaksız bile denebilecek türde bir oyun ortaya koyması. bu sebepten harcadığı poziyonlarla saç baş yoldurup taraftarı çıldırtmakla kalmayıp takımın hücum gücüne de ciddi bir darbe vuruyor.

    ek olarak manipülasyonlarla beslenen, taraftarla karşılıklı üstüne koyarak büyüyen bir tavır yarışına falan evriliyor bu durum malesef günden güne. muhtemelen onu şu anda bulunduğundan çok daha iyi bir yerde olmaktan alıkoyan bu mental problemini aşmanın yolunun bu saatten sonra bulunabilmesi biraz zor gibi görünüyor. fatih terim adam eder olayıyla altı ay geçtikten sonra dahi aynı umursamazlık demeyeyim ama odaklanamama problemiyle devam ediyor oluşu büyük sıkıntı.

    ek olarak bütün yaz transfer dönemi boyunca yılan hikayesi gibi uzayıp giden ve sonuçlanmayan radamel falcao garcia vakası sonrası hem kendisine yönelecek tepkilerin hem de kendisinin oyuna ve taraftara koyacağı tavrın artacağını beklemek yanlış olmaz gibi...

    bu sorun yumağını nasıl aşıp kendisinden verim alabileceğimiz ciddi ciddi merak ettiğim bir konu. umarım başarılı oluruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın