• 128
    2 gün önce ekşi'de de eyyorladım.

    şöyle ki, bu ip tv olayı bir kere yasal değil evet. daha doğrusu satıcı kişi yasal iş yapmıyor. kullanıcı sadece ortak oluyor. neyse. haliyle bu tür platformlardan müşteri memnuniyeti beklemek biraz saçma. çünkü uzaktan bir server üzerinden bu hizmet veriliyor. kimi sağlayıcılar 3000 kullanıcılık server'a 4000 kişi yüklediğinde haliyle kasma oluyor. server sağlayıcı bunu yapmadığı sürece donma kasma olmaz. ya da nadiren olur. hiç sorunsuz, donmayan bir sağlayıcı var demek saçma olur. özellikle derbi maçlarında bu sıkıntı yaşanabiliyor yüklenmeye göre.

    gelelim malum platformun politikasına, daha geçen hafta şendilini kestiğim maç yorumcusu 2019-2020 gol kralı mesaiye başladı dedi, sonra düzeltiyorum 2018-2019 gol kralı dedi. buyur buradan yak. hiç bir izahı yok bunun.

    son yıllarda sırf reyting kaygısından dolayı fikstür ve maç saatleri bu dijital platform yüzünden ayarlanır oldu. hepimiz biliyoruz. federasyon buna çanak tuttuğu gibi de bize karşı politikaları malum.

    bu kadar adaletsizliğin olduğu bir yerde yıllık 150-200 tl ücret ödeyip bu servis sağlayıcısını satın almakla adama neden alıyorsun kardeşim haram diyemezsin. ha dedin mi en doğrusunu yapıyorsun :)

    gelelim işin mali ve dolandırıcılık boyutuna, şikayet etmek için mümkün olduğunca referanslı sağlayıcıları şikayet etmek gerekli. onun haricinde zaten senin 1 yıllık maliyetin neredeyse 1-2 aylık yasal platform faturana karşılık geliyor. bunu gözden çıkarıp girmek lazım şikayet işine.

    tüm bu açıklamalarım sonucunda ip tv'yi önermiyorum ve şikayet edilmesi için her türlü yolu mubah sayıyorum.

    edit:büdüt
App Store'dan indirin Google Play'den alın